Ministerstvo dopravy informovalo prezidenta o pripravovanej výstavbe obchvatu Prešova, rezort financií žiada o vysvetlenie

0
Árpád Érsek (Autor: MOST-HÍD)

„Osobne som informoval  prezidenta Andreja Kisku o pripravovanej výstavbe obchvatu Prešova už na jeseň minulého  roku. Dnes som ho listom opäť ubezpečil, že s verejnými financiami nakladám zodpovedne a dôkladne zvažujem všetky kroky a podrobne analyzujem, či sú prostriedky vynaložené efektívne, tak, ako sa vláda zaviazala v projekte Hodnota za peniaze,“ uviedol minister dopravy a výstavby Arpád Érsek. 

Projekt diaľničného obchvatu D1 Prešov, západ – Prešov, juh je pripravený na výstavbu aj vzhľadom na možnosť čerpať prostriedky zo štrukturálnych fondov EÚ. Plánovanie tohto diaľničného úseku podporujú aj najnovšie dopravné prieskumy a analýzy a na jeho prípravu sa už investovalo takmer 50 miliónov eur.

Vzhľadom na doteraz vynaložené investície a aktuálny stav prípravy diaľnice D1 a rýchlostnej cesty R4 ministerstvo dopravy žiada rezort financií o podrobné zdôvodnenie, ktoré ho viedlo k záverom riešenia dopravy v meste Prešov východným obchvatom.

Zároveň žiada o detailný rozpis medializovaného objemu usporených financií pre navrhované riešenia vo vzťahu k súčasnému riešeniu v podobe diaľnice D1 a severného obchvatu na rýchlostnej ceste R4, ktoré preferuje MDV SR, NDS, Prešovský samosprávny kraj a mesto Prešov, ktorá je v súlade s platnými územnými plánmi a má takmer všetky potrebné povolenia.

- Reklama -