ĽS Naše Slovensko: Vyhlásenie referenda o vystúpení Slovenska z EÚ podporuje čoraz viac osobností – medzi nimi aj veľavážený pán profesor Ďurica

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Veľmi nás teší, že náročné zbieranie podpisov pod túto petíciu neostalo len na našich pleciach, ale že sa do zberu podpisov výrazne zapájate aj vy – naši podporovatelia a sympatizanti. Posielate nám nielen vyplnené petičné hárky, ale aj listy, v ktorých nám vyjadrujete podporu v našom spoločnom boji za lepšie Slovensko. Mimoriadne si ceníme aj podporu od osobností národného a kresťanského života na Slovensku. Petíciu so svojím podpisom nám poslal napríklad aj významný historik, salezián a veľký ctiteľ slovenskej svojbytnosti, profesor Milan Stanislav Ďurica. Práve podpora od takejto osobnosti, ktorá celý svoj život venovala práci pre slovenský národ, nás povzbudzuje do ďalšej práce.

Veľké množstvo povzbudivých listov, ako aj vyplnených petičných hárkov za vystúpenie z EÚ a NATO, nám chodí aj od Slovákov žijúcich v zahraničí. Jedná sa o ľudí rôzneho veku a profesijného zamerania, ktorí zhodne tvrdia, že situácia na Slovensku ich prinútila hľadať si prácu v zahraničí. Súčasná vláda síce vyzdvihuje údajné ekonomické úspechy Slovenska, no skutočnosť je taká, že státisíce Slovákov boli zlou ekonomickou situáciou a nezamestnanosťou doslova vyhnaní za hranice. Niektoré regióny na Slovensku sa tak absolútne vyľudňujú od mladých a perspektívnych ľudí, ktorí si doma nevedia nájsť adekvátne uplatnenie. V týchto regiónoch potom ostáva zväčša len staršia generácia a bohužiaľ aj stále sa zväčšujúca komunita neprispôsobivých asociálov, najmä z radov Cigánov.

Prečo však toľko Slovákov pracujúcich v zahraničí podporuje našu petíciu za referendum o vystúpení z EÚ? Hlavný dôvod je ten, že majú každodennú možnosť vidieť médiami ospevovaný multikulturalizmus v praxi. Silná mediálna propaganda ospevujúca etnickú diverzitu naráža u týchto ľudí na realitu osobnej skúsenosti. Práve tých Slovákov, ktorí majú osobnú skúsenosť s predmestiami Londýna, Paríža, či iných miest západnej Európy, už jednoducho žiadna mediálna masáž nedokáže presvedčiť o tom, že by toto multikultúrne šialenstvo mali chcieť aj na Slovensku. Krajiny západnej Európy sa už trpko poučili z neúspechu multikulturalizmu, ktorý zmenil ich etnickú, náboženskú, no najmä bezpečnostnú situáciu. A práve týchto fatálnych chýb západnej Európy by sa Slovensko malo vyvarovať.

V liste, ktorý nám spolu s petíciou zaslal pán Ján, Slovák žijúci vo Veľkej Británii, sa píše: „Byť a žiť sa dá aj skromnejšie, no zato slobodne a dôstojne.“  Touto vetou nám skutočne hovorí z duše. Veď je číry nezmysel vymeniť národnú suverenitu, identitu a bezpečnosť za akúsi vidinu ekonomickej prosperity, o ktorej propagátori EÚ falošne tvrdia, že mimo Európskej únie nie je možná. My sme presvedčení, že dokážeme vybudovať silné a sebestačné Slovensko. Stačí len opäť začať veriť vo svoje vlastné schopnosti.

Ďakujeme vám za stovky petícií, ktoré nám posielate na adresy petičného výboru. Ďakujeme aj za množstvo podporných listov a e-mailov, ktoré nám píšete. Vedzte, že nám dodávajú silu a chuť do ďalšej práce, aj keď kvôli pracovnému zaťaženiu nestíhame na všetku poštu odpovedať. Pokiaľ aj vám záleží na budúcnosti Slovenska, na jeho slobode a prežití, tak nám neváhajte aj vy poslať podpísaný petičný hárok na jednu z adries uvedených na hárku. Petičné hárky nájdete tu.

Ing. Milan Uhrík, PhD.

podpredseda ĽS Naše Slovensko

- Reklama -