SNS: Uznesenie predsedníctva SNS

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Slovenská národná strana vyjadrila pohoršenie nad informáciami, ktoré vyšli na povrch po odstúpení predsedu regulačného úradu Jozefa Holjenčíka. Informácie, ktorými disponujú médiá, usvedčujú daného pána z nekalej činnosti, ktorá sa vykonávala na pôde tohto úradu. SNS žiada o dôkladné prešetrenie všetkých krokov bývalého šéfa URSO.

„Slovenská národná strana nemá absolútne žiaden podiel na navýšení cien energii. Slovenská národná strana nemá nič spoločne s týmito špinavosťami. Je krátko vo vláde na to, aby za takéto veci zodpovedala. Mikuláš Dzurinda predal strategické podniky, do ktorých pred troma rokmi vstúpili J&T a EPH. Spomínané finančné skupiny majú eldoráda v týchto firmách. Neobmedzená kompetencia pána Holjenčíka spôsobila celkový nárast cien energií,” uznieslo predsedníctvo SNS.

Predsedníctvo SNS ďalej konštatovalo, že odmieta aj zosobňovanie navyšovanie cien energií cez nominantov SNS v dozorných radách energetických firiem. Všetci nominanti sú vo svojich funkciách len pár týždňov a nemali žiaden vplyv na rozhodnutí navýšiť ceny energií.

„Naši nominanti chcú po týchto útokoch odísť zo svojich pozícií. Sú tam len pár dní a už sú ich mená spájané so špinavosťami a rozhodnutiami, ku ktorým nemohli nič povedať a nijako tomu zabrániť,“ informoval predseda SNS Andrej Danko.

Predsedníctvo SNS opätovne zdôraznilo, že je akútna potreba zmeny zákona.

„Nie je možné, aby štát mal na jednej strane zodpovednosť za ceny energií a strane druhej nemal žiadnu možnosť vedieť o procesoch v strategických podnikoch. Štát musí byť účastníkom tak závažného rozhodnutia,“ konštatoval predseda SNS Andrej Danko.

Predsedníctvo SNS vyjadrilo plnú dôveru a podporu predsedovi SNS Andrejovi Dankovi na ďalšie rokovanie najbližšej koaličnej rady, ktoré sa uskutoční v stredu. SNS bude iniciátor nového zákona, ktorý nastaví nový model pri rozhodovaní sa o cenách energií. Zároveň budeme tlačiť na vytvorenie štátneho energetického holdingu, kde štát bude partnerom súkromným investorom, nie jeho štatistom a „dojnou kravou“.

- Reklama -