Budaj (OĽaNO): Reakcia na stanovisko právnych a ústavných expertov k možnosti zrušenia Mečiarových amnestií ústavným zákonom

0
Ján Budaj ako tieňový minister životného prostredia (Autor: TASR)

Ďalej novinárov informoval, že požiadal o krátke pracovné stretnutie predsedu NR SR a zároveň predsedu SNS Andreja Danka, a tiež podpredsedu NR SR a zároveň predsedu poslaneckého klubu strany Smer Martina Glváča, keďže tieto kluby nemajú zatiaľ pozitívny postoj ku zrušeniu Mečiarových amnestií. Ján Budaj pripomenul decembrové vyjadrenie predsedu SNS A. Danka, že ak by sa odborná právnická verejnosť dala vo veci amnestií presvedčivé stanovisko, potom by Slovenská národná strana nemala v parlamente problém podporiť ich zrušenie. „Dúfam, že dnes zverejnené stanovisko 26 expertov z Najvyššieho súdu SR, z Ústavného súdu ako aj právnikov, ktorí sa v minulosti osvedčili na pôde inštitúcií EÚ, bude pre SNS takýmto argumentom.”

Ján Budaj nevylúčil ani možnosť, že ak by si poslanci vyžadovali preštudovať stanovisko právnych expertov, nebude sa brániť ani odsunutiu rokovania o zrušení amnestií v druhom čítaní dovtedy, kým nebude dosiahnutá ústavná väčšina. „Máme cieľ na dosah!“ uzatvára Budaj.

- Reklama -