Danko (SNS): K zvýšeniu energií nedôjde

0
Andrej Danko (Autor: TASR)

Slovenská národná strana v spolupráci so svojimi koaličnými partnermi chce pripraviť legislatívne opatrenia, ktoré zabezpečia, aby o zvyšovaní poplatkov za energie, ktoré musí zaplatiť konečný spotrebiteľ nebolo na rozhodnutí jedného človeka z Úradu pre reguláciu sieťových odvetví. Slovenská národná strana je proti zvyšovaniu akýchkoľvek poplatkov.

„Nesúhlasím so všetkým, čo zdražuje ľuďom život. Odmietam, aby akýkoľvek úradník za chrbtom vlády svojvoľne mohol vyjsť v ústrety na to, aby nejakému akcionárovi vylepšil ekonomiku“, povedal predseda Slovenskej národnej strany a Národnej rady Slovenskej republiky.

Predseda SNS a NRSR Andrej Danko vyzval všetky investičné skupiny, aby so štátom rokovali a nerozhodovali samostatne o veciach, ktoré majú dosah na život občanov.

„Budem žiadať vysvetlenie od URSO, ako sa môže stať, že bez dialógu s vládou sa zdražujú ceny energií. Nebudem tolerovať dohody medzi akcionármi, určovali ceny bez diskusie. Trvám na tom, že štát má byť partnerom súkromného sektora a nie jeho poskokom“, povedal predseda SNS a NRSR Andrej Danko.

- Reklama -