Nezávislosť a jednota: Poslanec Beblavý kradne myšlienky a nápady strany

0
Miroslav Beblavý (Autor: Reprofoto/Facebook:Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze)

Poslanec Beblavý kradne myšlienky a nápady strany NAJ – je to nebezpečná črta politika SDKÚ (1. strana pána Beblavého), Siete (2. strana pána Beblavého) a Progresívne Slovensko (3. strana pána Beblavého).

Týmto sa chceme jednoznačne vyjadriť k dnešnému vyhláseniu pána Beblavého, že chce zrušiť župy. Túto prevratnú myšlienku, s ktorou prišiel, sme už uviedli minulý rok 15. 12. 2016 na tlačovej konferencii prípravného výboru strany NAJ ako prví. Bolo to komunikované aj 13. 1. 2017 v tlačovej správe strany NAJ. (http://www.teraz.sk/slovensko/politika-vznikajuca-strana-naj-chce-i/238235-clanok.html).

Poslanec Beblavý kradne myšlienky bez hanby a novátorské nápady iných – v tomto prípade pripravovanej strany NAJ. Otvárať túto tému v parlamente formou zákona pár mesiacov pred župnými voľbami je doslova hlúpe. Áno sme za zrušenie žúp, ale korektné je to rozhodnúť aspoň rok pred voľbami. Prečo to neurobil pán Beblavý  hneď po voľbách v roku  2016? Ani o tejto téme nesníval.

Strana NAJ presadzuje návrat k zúženým krajským úradom, na ktorých čele bude poverenec vlády, pretože župy nesplnili svoj účel a občan nepochopil ich zmyslel. Taktiež volebná účasť v župných voľbách je žalostne nízka a voľby sú finančne náročné. Preto sme navrhli zrušenie VÚC.

Nekorektnosť pána Beblavého je zarážajúca a on ako osoba nepredstavuje žiadnu alternatívu pre Slovensko, lebo nemá čo ponúknuť, okrem ad hoc sebaprezentácie na selektívnych prípadoch a kopírovania programov a myšlienok iných strán. Je to už jeho tretia strana, kam sa chystá – čo hovorí samo osebe (SDKÚ, potom SIEŤ, potom PROGRESÍVNE SLOVENSKO). Penta rezonovala vždy s SDKÚ aj Sieťou. Je to náhoda?

Ak je pán Beblavý taký korektný, prečo sa nevzdal mandátu poslanca NR SR, keď odišiel z SDKÚ a nedávno zo Siete? Nech si každý urobí názor na takýchto politických prelietavých robotníkov.

A je korektné, ak manželka pána Beblavého šéfuje správnej rade Transparency International a ako politik a manžel má informácie, ktoré nemajú iné strany? Ide o jasný konflikt záujmov a niekomu to celé vyhovuje…

EPILÓG:  Podstatné sú v celom rušení žúp tieto pozitívne dosahy:

1. Nemocnice VÚC by sa mali vrátiť do rúk štátu, ktorý má garantovať zdravotnú starostlivosť občanov. Finančné skupiny si rozdelili nemocnice VÚC – čo je fatálne zlyhanie žúp, a preto si nezaslúžia ďalej fungovať.

2. Krajské cesty by mala spravovať Slovenská správa ciest, ktorú chceme v budúcnosti výrazne dofinancovať. 

3. Zriaďovateľom stredných škôl, SOU a gymnázií by mal byť štát, ktorý bude koordinovať ich rozloženie odborov podľa  praxe. Je potrebné sa aj zamyslieť nad potrebou financovania súkromných stredných škôl zo strany štátu. Chceme skôr vybudovať elitné štátne stredné školy cestou štátu.

VÚC dnes nepochybne šafária s verejnými peniazmi a navyše ich existencia sa u ľudí nevžila ani po 15 rokoch. Preto by sa mali zrušiť a podporiť mestá a obce ako nositelia samosprávy. Podľa EÚ je efektívne, ak má samosprávny kraj aspoň 1 mil. obyvateľov, čo je ďalší fakt v neprospech súčasných 8 VÚC s malým počtom obyvateľov.

- Reklama -