SaS: Polícia Roberta Kaliňáka nijako neočistila

0
Robert Kaliňák. (Autor: tasr)

Tým, že rozhodnutie ministra vnútra akceptoval predseda vlády Robert Fico, dostala polícia jasný signál, že objektívne vyšetrovanie tohto prípadu si najsinejšia koaličná strana neželá. Preto jeho odloženie ad acta policajným vyšetrovateľom nie je žiadne očistenie Roberta Kaliňáka od podozrení. Naopak, tie sa len umocňujú.

Minister Kaliňák zatajoval obchodné vzťahy s Ladislavom Bašternákom, obhajoval jeho údajnú platbu za byty v hotovosti vo výške 12 miliónov eur slovami o „svete kešu“ a teraz drzo verejnosti tvrdí, že na najvyšších miestach neexistuje korupcia, preto niet čo stíhať. Do suterénu slovenskej politickej kultúry tak vyhĺbil ďalšiu dieru.

Ak čelní funkcionári Smeru-SD robia všetko preto, aby sa vyhýbali spravodlivosti, na ťahu sú potom koaličné strany SNS a Most-Híd. Záleží na nich, či sa nechajú zatiahnuť do kriminálneho sveta svojho koaličného partnera alebo dokážu povedať to povestné – dosť, stačilo.

Strana SaS s plnou vážnosťou vyhlasuje, že spravodlivosti musí byť urobené zadosť a len čo na Slovensku vzniknú politické podmienky na nezávislé vyšetrovanie, to znamená vláda bez Smeru-SD, takéto vyšetrovanie bude otvorené vo všetkých dnes sporných prípadoch. To je náš verejný prísľub občanom Slovenskej republiky.

Richard Sulík, predseda SaS

Jana Kiššová, podpredsedníčka SaS

Ľubomír Galko, podpredseda SaS

Jozef Mihál, podpredseda SaS

- Reklama -