Ministerstvo zahraničia: Vyvrcholením prezentačných aktivít v Indii v rámci SK PRES bolo vystúpenie veľvyslanca na oslavách prominentnej školy

0
Budova Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky (Autor: SITA)

Vyvrcholením prezentačných aktivít veľvyslanectva SR v Dillí v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ 2016 bolo vystúpenie veľvyslanca na oslavách prominentnej súkromnej medzinárodnej školy AMITY International School. Pred auditóriom s viac ako tisíc študentmi, 2-tisíc rodičmi a vedením školy predstavil 29. decembra 2016 Slovenskú republiku, jej úspechy počas predsedníctva v Rade EÚ a priblížil súčasné slovensko-indické vzťahy.

AMITY International School má približne 40-tisíc študentov v celej Indii a je zameraná na prípravu k univerzitnému štúdiu vysoko nadaných detí z popredných indických rodín. Škola udržuje medzinárodnú spoluprácu s vzdelávacími inštitúciami z 30 krajín sveta a s podporou ZÚ SR v Dillí má na Slovensku družbu s Bilingválnym gymnáziom Žilina. Obe partnerské školy každoročne realizujú krátkodobé výmeny indických a slovenských študentov, taktiež sa spoločne podieľajú na študentskej medzinárodnej modelovej organizácii OSN.

- Reklama -