Navrhnite osobnosť na Cenu Žilinského kraja

0
Žilina (Autor: regionmalafatra.sk)

Ak poznáte mimoriadneho človeka, ktorý sa výrazne pričinil k rozvoju a prezentácii Žilinského kraja, neváhajte a pošlite svoju nomináciu. „Medzi nami žije množstvo osobností, ktoré však verejnosť často nepozná, no zaslúžia si náš obdiv. Začiatkom decembra sme tak i vďaka tipom od našich obyvateľov, mohli oceniť šiestich významných mužov – traja získali Cenu ŽSK a trom som za ich celoživotnú prácu udelil Pamätnú plaketu ŽSK,“ povedal žilinský župan Juraj Blanár. „Rád by som preto vyzval všetkých, ktorí vedia o niekom výnimočnom, aby poslali svoj tip na Úrad Žilinského samosprávneho kraja,“ doplnil.

Návrhy možno posielať v písomnej podobe poštou, osobne alebo e-mailom do konca augusta 2017. Musia obsahovať charakteristiku zásluh navrhovaných osôb, ich súhlas s nomináciou a zdôvodnenie predloženého návrhu.

Budúcoroční laureáti Ceny ŽSK sa tak zaradia k osobnostiam, ako sú ocenení športovci Jaroslav Katriňák, Michal Martikán, Peter Sagan či atlétka Lucia Hrivnák Klocová. Najvyššie vyznamenanie župy dostali v minulosti aj Milan Rúfus, Ján Chryzostom kardinál Korec, Jozef Ciller, Štefan Pelikán alebo Marcela Laiferová.

- Reklama -