Trenčianska župa navýši platy nízkopríjmovým skupinám zamestnancov

0
Trenčín (Autor: e-slovensko.sk)

Viaceré priaznivé opatrenia Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), akými sú hospodárenie s pozitívnymi výsledkami, šetrenie od seba, či efektívne narábanie s verejnými financiami umožnili, aby kraj ušetrené finančné prostriedky investoval do oblastí, kde chýbajú.

Vďaka priaznivej finančnej situácii TSK sa kraj rozhodol navýšiť platy nízkopríjmovým skupinám zamestnancov zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskej župy. Okrem avizovanej 4% valorizácie platov zamestnancov pri výkone práce vo verejnej záujme sa ich mzdy od 1.1.2017 navýšia aj o ďalších 30 eur mesačne. To znamená, že v školstve si prilepšia nepedagogickí zamestnanci v rámci originálnych kompetencií (napr. pomocné sily v kuchyni či upratovačky), okrem nich sa navýšenie mzdy dotkne aj zamestnancov zariadení na úseku poskytovania sociálnych služieb a zamestnancov s prevahou fyzickej práce na úseku dopravy.

Navýšenie platov nízkopríjmovým skupinám zamestnancov schválili poslanci Zastupiteľstva TSK na poslednom novembrovom rokovaní v roku 2016, v rámci schvaľovania rozpočtu kraja na roky 2017 – 2019.

- Reklama -