Primátor Ivo Nesrovnal sa stretol s predstaviteľmi cirkví

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

„Je veľmi dôležité hovoriť v tomto sviatočnom období práve s predstaviteľmi cirkví. Máme veľa vecí na riešenie, ktoré musíme ale riešiť spoločne. Aj preto sme sa dnes rozprávali najmä o takých témach, medzi ktorými je napríklad podpora sociálne slabších,  našich seniorov či podpora ľudí bez domova,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Primátor Nesrovnal informoval svojich hostí napríklad o prvých výsledkoch sčítania ľudí bez domova, ale aj ďalších aktivitách, ktoré mesto chystá v sociálnej oblasti. Na budúci rok totiž hlavné mesto vyčlenilo najviac financií práve do sociálnej oblasti s cieľom zlepšenia a skvalitnenia služieb pre Bratislavčanov. 

Stretnutie bolo zamerané aj na zosumarizovanie uplynulého roka a predstavenie budúcoročných priorít pre Bratislavu a Bratislavčanov. Primátor ďalej informoval hostí o pozitívnych zmenách, ktoré Bratislava v tomto roku zažila, napríklad dokončenie Starého mosta, spustenie električkovej trate do Petržalky, zlepšenie starostlivosti o zeleň a verejné priestranstvá či oprava viac ako 50 km ciest. 

Spoločenské stretnutie bolo za účasti arcibiskupa Bratislavskej arcidiecézy a predsedu Konferenciu biskupov Slovenska Stanislava Zvolenského, generálneho biskupa Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Miloša Klátika, gréckokatolíckeho biskupa a bratislavského eparchu Petra Rusnáka, prvého rabína Židovskej náboženskej obce Bratislava Barucha Myersa a dekana a duchovného správcu  Pravoslávnej cirkevnej obce Bratislava Jozefa Haverčáka. 

Ide o novú tradíciu spoločenských stretnutí, ktorú založil v roku 2014 primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal. Sviatočné stretnutie s najvyššími predstaviteľmi vybraných cirkví a náboženských spoločností, ktoré pôsobia na Slovensku – so sídlom v Bratislave – na konci kalendárneho roka je vhodnou príležitosťou na zosumarizovanie vzťahov hlavného mesta s cirkvami a náboženskými spoločnosťami v SR i na upevnenie ďalšej spolupráce. 

 

- Reklama -