Andrej Danko (SNS): Politický rok 2016

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

„Slovenská národná strana si plní záväzky voči svojim voličom, takmer 90% bodov z volebného programu už stihla naplniť v tomto období“, povedal predseda NRSR a predseda SNS Andrej Danko.

Slovenská národná strana stavia od svojho vzniku na silných národných, kresťanských a sociálnych pilieroch, ktoré zostávajú nemenné. SNS bude vždy hájiť národné princípy Slovenskej republiky.

„Snažili sme sa však zmeniť spôsob komunikácie a prispôsobiť tak témy nášho volebného programu súčasnej spoločnosti s prihliadnutím na vývoj v Európe a pozíciu Slovenska v Európskej únii“, povedal predseda NRSR a SNS Andrej Danko.

„Musíme budovať silné Slovensko a ukázať pozitívne príklady ľuďom, kde je dôležitý konštruktívny dialóg a nie neustále diferencovanie. Politika sa má robiť pre ľudí, je o kompromisoch a napĺňaní programu, ktorý dokáže pomôcť ľuďom. Slovenská národná strana si plní záväzky voči svojim voličom, takmer 90% bodov z volebného programu už stihla naplniť v tomto období“, hovorí predseda NRSR a SNS Andrej Danko.

Zníženie daňových licencií, znovuobnovenie IC vlakov, zvýšenie paušálnych výdavkov, SNS pripravila zákon na ochranu pôdy, novelu zákona o športe a pripravuje zákon o energetických podnikoch. Slovenská národná strana sa chce zamerať aj na ďalšie oblasti, ako sú napríklad sociálne témy a pomôcť dôchodcom, slobodným matkám a mladým ľuďom v spoločnosti a venovať sa aj exekučnému zákonu, ktorý v súčasnosti trápi mnohých ľudí.

Predseda NRSR a predseda SNS Andrej Danko hodnotil slovenské predsedníctvo v rade Európskej únie, ako veľkú česť pre našu krajinu. Vo svete sú veľmi pozitívne ohlasy o tom ako si Slovensko svoju funkciu v rámci predsedníctva zastávalo.

„Na neformálnom samite predsedov parlamentov sa ukázalo, že sme začali efektívne rozvíjať tému prienikov spoločných rokovacích poriadkov, rozprávali sme sa o tom, že je dôležité, aby mali europoslanci možnosť vystúpiť aj v národných parlamentoch a priblížiť tak európsku politiku našej krajine a občanom. Každé podujatie v rámci predsedníctva prinieslo veľmi plodné diskusie a možnosť výmeny informácií a skúseností“, povedal predseda NRSR Andrej Danko.

Novela rokovacieho poriadku, ktorej iniciátorom bol predseda NRSR Andrej Danko bola vytvorená na základe analýzy iných rokovacích poriadkov v Európe.

„Vytvorili sme mechanizmus, ktorý eliminuje veci brániace riadnemu priebehu schôdze. Týkajú sa procesov, podávania návrhov, formy diskusie a jej rozsahu“, povedal Andrej Danko.

Touto novelou rokovacieho poriadku prvýkrát zákonodarný zbor siahne na práva výkonnej moci, to znamená, že predstavitelia vlády budú mať obmedzený čas pri vystúpeniach v rokovacej sále Národnej rady Slovenskej republiky.

- Reklama -