ĽS Naše Slovensko: Výsledok našej práce – v Banskobystrickom kraji sme opravili rekordné množstvo ciest

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Tieto veci by sme však dokázali zmeniť jedine vtedy, ak by sme v parlamentných voľbách získali dostatok poslancov na zostavenie vlády. A toľko poslancov v NR SR zatiaľ ĽS Naše Slovensko nemá. Preto sa snažíme aspoň na úrovni Banskobystrického samosprávneho kraja robiť, čo sa dá. Tento rok sme z peňazí, ktoré sme ušetrili zodpovedným hospodárením, vyčlenili na opravy ciest rekordných 9,6 milióna eur. Úplne nový asfaltový koberec sme položili na takmer 90 kilometrov krajských ciest II. a III. triedy. To je historický rekord.

 

Peniaze na opravy ciest máme aj vďaka tomu, že namiesto rozmýšľania nad tým, ako si naplniť vlastné vrecká rozmýšľame nad tým, ako čo najviac peňazí investovať do rozvoja kraja. Uvedomujeme si, že stav slovenských ciest je už dlhé roky v katastrofálnom stave. Politici z vládnych strán však nerobia nič preto, aby tento zhoršujúci sa stav zvrátili. Namiesto toho dávajú prednosť súkromnému biznisu, ktorý praktizujú na úkor nás všetkých, na úkor občanov Slovenskej republiky. Štát sa čoraz viac zadlžuje a verejné financie končia vo vreckách mecenášov, ktorí na oplátku zase financujú luxusný život tzv. štandardných politikov. Tento kolobeh rozkrádania tu funguje už desaťročia.

My to však vnímame inak. Sme presvedčení, že občania si za svoje dane zaslúžia viac, ako poplátané cesty pripomínajúce tankodrom. Preto sme namiesto lokálneho zalievania výtlkov a výmoľov rekonštruovali cesty formou tzv. úsekových opráv. To znamená, že na vybraných cestných úsekoch sme položili kompletne nový asfaltový koberec. Ten, na rozdiel od zaplátanej cesty, vydrží celé roky a nielen jednu zimu.

Zo štandardných médií sa o nás dozviete len negatívne informácie. Nikdy nás nespomenú v dobrom. Namiesto prezentovania výsledkov našej práce na nás hľadajú aj nemožné. Kauzy, ktoré sú doslova až smiešne. Skutočnosť je však taká, že sa môžeme smelo pochváliť výsledkami, o ktorých sa bývalým funkcionárom kraja zo “štandardných” politických strán ani nesnívalo. Médiá môžu cenzurovať a ignorovať našu prácu a naše vyjadrenia, ale opravené cesty v najchudobnejších regiónoch z povrchu zeme vymazať nedokážu.

Ing. Milan Uhrík, PhD.
riaditeľ Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja

- Reklama -