Minister obrany P. Gajdoš: Každý jeden slovenský vojak je zároveň takým malým diplomatom

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„V Afganistane pôsobí Slovensko už 14 rokov a je to jeden z príkladov toho, že sme zodpovedným spojencom a rozhodne nie sme iba konzumentmi bezpečnosti, ale aktívne sa na jej zabezpečení podieľame. Každý jeden slovenský vojak je zároveň takým malým diplomatom, ktorý svojou prácou reprezentuje našu krajinu v zahraničí a robí jej dobré meno,“ zdôraznil minister obrany Peter Gajdoš. Zároveň poďakoval aj rodinám profesionálnych vojakov za ich podporu.

Ukážkovú prácu slovenského kontingentu vyzdvihol aj genpor. Pavel Macko: „Naši vojaci plnili úlohy v náročných podmienkach, no napriek tomu sa im podarilo splniť všetky úlohy. Sme na nich skutočne hrdí a ďakujeme im za vzorné reprezentovanie Slovenska a našich ozbrojených síl,“ povedal.

Vojaci si dnes počas slávnostného nástupu prevazali medaily za účasť vo vojenskej operácii a odznaky vojnových veteránov. V operácii Resolute Support v Afganistane sa doteraz vystriedalo 202 príslušníkov OS SR a v pozorovateľskej misii UNTSO 35 slovenských vojakov.

- Reklama -