Prezident Kiska sa poďakoval víťazom ceny Most

0
Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

Prezident sa poďakoval organizátorom i oceneným a poprosil ich, aby vplývali na mladých ľudí a motivovali ich, aby sa zapájali do aktívneho života v spoločnosti.

„Dnes možno ešte akútnejšie ako v minulosti vzniká potreba zapájať mladých ľudí do aktívneho života v našej spoločnosti,“ povedal Andrej Kiska s tým, že svet sa rýchlo mení a napríklad tridsať percent mladých ľudí volilo v parlamentných voľbách extrémistov.

Cenu Mladá osobnosť roka získala Kaja Bernátová, ktorá vo voľnom čase pomáha v utečeneckých táboroch. Za dlhodobý prínos získala cenu Ľudmila Štrkolcová, ktorá desiatky rokov rozvíja v deťoch lásku k folklóru. A v rovnakej kategórii ocenili aj Miroslavu a Petra Valachovcov, ktorí dlhodobo vedú turistický oddiel v Sokolci.

Projektom roka sa stali Čierne diery, ktoré mapujú a popularizujú zabudnuté miesta Slovenska, predovšetkým priemyselné pamiatky. V tejto kategórii bol nominovaný aj projekt ChemPlay, ktorý pomáha vysvetliť žiakom chémiu, ďalej projekt Paľikerav za „Roma friendly“ spoločnosť a divadlo Nomantinels, ktorého inscenácie zobrazujú ľudskoprávne témy a témy LGBTI komunity.

- Reklama -