NR SR: Zimenová a Andreánsky zložili sľub a ujali sa poslaneckého mandátu

0
Rokovacia sála Národnej rady - ilustračné foto (Autor: SITA)

Poslanci sľub skladajú tak, že po jeho verejnom prečítaní položia pravú ruku na Ústavu SR, povedia “sľubujem”, podajú ruku predsedovi parlamentu a podpíšu sa. Odmietnutím sľubu alebo zložením sľubu s výhradou stráca poslanec mandát.

Poslanecký sľub znie: “Sľubujem na svoju česť a svedomie vernosť Slovenskej republike. Svoje povinnosti budem plniť v záujme jej občanov. Budem dodržiavať ústavu a ostatné zákony a pracovať tak, aby sa uvádzali do života.”

Procházku vystriedal náhradník preto, že bývalý predseda #Siete sa vzdal poslaneckého mandátu. Okrem toho opustil aj stranu. Vracia sa k právnej praxi. A to bez ohľadu na to, ako sa pre neho skončí výberový proces na pôde Súdneho dvora Európskej únie. Procházka kandiduje na post dodatočného sudcu Všeobecného súdu EÚ.

Nachtmannová opustila parlament preto, že sa stala novou štátnou tajomníčkou ministerstva školstva. Nahradila Erika Tomáša, ktorý vo funkcii skončil 17. augusta. Vrátil sa do parlamentu ako poslanec a zároveň k predsedovi vlády Robertovi Ficovi, ktorému robí poradcu pre médiá. Nachtmannová by mala pravdepodobne prevziať agendu, ktorú mal na starosti Tomáš, teda vysoké školy a vedu.

- Reklama -