Národná rada: Advent na hrade

0
Bratislavský had (Autor: TASR)

Advent na hrade je nová tradícia, ktorá vzniká pod záštitou Národnej rady Slovenskej republiky. Bratislavčania, ale aj návštevníci hlavného mesta zažijú čaro Vianoc v exteriéri dominanty hlavného mesta.

Živý betlehem, hudobná produkcia, nádherná výzdoba, to je len malá ochutnávka z bohatej ponuky tohto jedinečného podujatia. Predseda Národnej rady SR Andrej Danko začína tak novú tradíciu. „Vo veľkých svetových metropolách okolie hradov a námestí daných miest žije, a to nielen bohatým kultúrnym, ale aj spoločenských životom. Som veľmi rád, že hrad a jeho nádvoria neostanú počas predvianočných dní pusté.“

Návštevníci si budú môcť pochutnať aj na tradičnej medovine, varenom víne, kapustnici a iných dobrotách, ktoré k tomuto zimnému obdobou patria. Advent na hrade otvorí predseda Národnej rady SR Andrej Danko, vedúci Kancelárie Národnej rady SR Daniel Guspan a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, 27.novembra 2016.

Slávnostné otvorenie bude spojené aj s rozsvietením stromčeka pred Národnou radou SR. Program Adventu na Hrade bude do 18. decembra každý deň, pričom víkendy budú bohaté na kultúrne akcie, zamerané aj na rodiny s deťmi.

- Reklama -