VZDOR-SP: Budú nás odnášať z práce rovno do rakvy?

0
Vzdor - strana práce (Autor: Vzdor - strana práce)

Dnešní 30tnici by mali do dôchodku odchádzať vo veku skoro 67 rokov. Je to vraj preto, lebo slovenská populácia starne a ľudia sa dožívajú vyššieho veku a na dôchodcov nebude mať kto robiť.Odmietame tieto klamstvá, demagógiu a protiľudovosť súčasného systému. Kapitalistický politický systém, ktorý sa ujal moci v roku 89 cielene likviduje všetky sociálne práva, hodnoty a realizuje tvrdú protiľudovú politiku vo všetkých oblastiach spoločenského života. Celý politický systém, ktorý tu máme už 27 rokov je nehumánny, no to, čo je najviac zákerné a hyenistické, je neustále zvyšovanie hranice odchodu do dôchodku. Systém zámerne zamieňa príčinu s dôsledkom a predkladá „riešenia“ ktoré ešte viac utláčajú bežných pracujúcich. Už roky nám tvrdia, že populácia starne a do dôchodkového veku prichádzajú silné povojnové ročníky. Otázka tiež je, kto bude ochotní zamestnávať ľudí po 60-tke pri terajšej vysokej nezamestnanosti, keď už dnes mnohí analytici tvrdia, že vďaka digitálnej revolúcii a automatizácii príde v Európe do niekoľkých rokov o prácu pár miliónov ľudí. Niektorí analytici dokonca tvrdia, že vďaka tejto revolúcii, bude mať stále zamestnanie len okolo 40-50% Európanov a k tomu musíme pripočítať tlak miliónov migrantov z rozvojových krajín, pre ktorých vďaka kapitalizmu nebude práca v ich domovských štátoch a ktorí budú hľadať prácu v Európe…

Čo v tejto súvislosti teda stojí za povšimnutie a režim to nepriamo priznal, že najmä začiatok 50tych rokov, ktoré sú všade vykresľované iba v najčernejších farbách boli životné podmienky ľudí také dobré, že sa rodili silné populačné ročníky a naopak dnešná, vraj demokracia po roku 89 spôsobila výrazný pokles populačnej krivky.

To kedy pôjdete do dôchodku si môžete vyrátať tu

Teda ak hovoríme o silných populačných ročníkoch z 50tych rokov, tak by bolo potrebné, aby prorežimná propaganda povedala aj druhú polovicu pravdy. Teda tak ako sme už spomenuli, po roku 89 výrazne poklesla pôrodnosť a preto prichádza populačne veľmi slabá generácia. Čo sa samozrejme nestalo iba náhodou, ale je to dôsledok zlých podmienok na založenie si rodiny. Všetci veľmi dobre vieme, že ak sa chce dnes mladá rodina osamostatniť a postaviť sa na vlastné nohy ide to veľmi ťažko a väčšinou za cenu celoživotného zadlženia sa a celoživotného strachu z toho, že príde exekútor a zoberie človeku strechu nad hlavou, ak sa náhodou prepadne medzi nezamestnaných a nebude schopný splácať hypotéku.

Takže na jednej strane režim prestal stavať cenovo dostupné byty pre každého, nedokáže resp. nechce zabezpečiť plnú zamestnanosť a ďalšie sociálne práva, ktoré boli pred rokom 89 samozrejmosťou a následne keď súhrn týchto skutočností spôsobuje pokles pôrodnosti, spoločnosť dostáva ďalšiu ranu. Ranu v podobe neustáleho zvyšovania veku odchodu do dôchodku. Lebo vraj nemá na dôchodky dnešných dôchodcov kto robiť. To že dnešní dôchodcovia, celý život poctivo odpracovali tento režim vôbec nezaujíma. A je jedno, či sú pri moci modrí, alebo oranžoví poplatní politici. Tomuto systému by najviac vyhovovalo, aby sa vek odchodu do dôchodku dostal na takú úroveň, aby človek po dovŕšení tohto veku ani neodchádzal z posledného zamestnania do Sociálnej poisťovne podať si žiadosť o dôchodok, ale išiel si hneď ľahnúť do truhly.

Odmietame takúto politiku a takýto prístup k ľudom, čo celý život tvorili hodnoty a v čase, keď dosiahnu jeseň svojho života, sa stavajú pre systém iba nepotrebnou príťažou, ktorej sa treba čím skôr zbaviť. Drahé lieky a nízke dôchodky sú iba zámernou kombináciu ktorá smeruje k tomu, aby sa spoločnosť starých, chorých a chudobných ľudí zbavovala.

Odmietame takúto protiľudovú politiku. Žiadame okamžité zastavenie zvyšovania veku odchodu do dôchodku. Pretože zvyšovanie veku odchodu do dôchodku považujeme za nehumánne a protiľudové. Z tohto dôvodu žiadame , aby bol vek odchodu do starobného dôchodku vrátený na úroveň spred „dôchodkovej reformy“. Teda aby muži a ženy chodili do dôchodku pri dovŕšení veku do 60 rokov.

Odmietame akékoľvek výhovorky, že je to nemožné a nedá sa to. Pretože všetci ktorí majú aspoň 30 rokov(a viac) veľmi dobre vedia, že do roku 89 sa to dalo. A pred rokom 89 nikoho ani zo žartu nenapadlo, aby vek odchodu do dôchodku zvyšoval čo i len o jeden deň.

Ak to dokázal socializmus, mal by to dokázať aj tento režim, pretože všade sa hrdo pýši , že je lepší ako ten do roku 89. Je teda čas aby to v praxi po 27 rokoch aj začal dokazovať.

Vzdor- strana práce, je pripravená podporiť akékoľvek aktivity ktoré prinútia tento systém vrátiť vek odchodu do dôchodku na úroveň spred „reformy“ . V prípade, že takéto aktivity spoločnosti nebudú prebiehať, naša strana rozbehne vlastné aktivity a iniciatívy k dosiahnutiu toho cieľa.

Vyzývame najmä pracujúcich, ktorých sa táto téma bude v najbližších rokoch týkať, ale aj tých, ktorých sa táto téma bude týkať až o niekoľko desaťročí k aktívnemu zápasu za svoje práva. Pretože iba tak si ich môžeme vydobyť.

Vzdor – strana práce

- Reklama -