Bastrnák (Most-Híd): Minister by mal predložiť ozdravný plán pre UNB

0

Podľa poslanca Most-Híd a člena Výboru pre zdravotníctvo Tibora Bastrnáka sa uvažuje o zrušení nemocnice v Podunajských Biskupiciach. „Túto znepokojivú informáciu som zachytil z viacerých zdrojov, pričom doteraz nebola verejne potvrdená  zo strany ministerstva zdravotníctva,“ vyhlásil Tibor Bastrnák. Nemocnica v Podunajských Biskupiciach sa sústredí na geriatrickú starostlivosť, ale zabezpečuje aj dôležitú rehabilitačnú starostlivosť pre lôžkových aj ambulantných pacientov.

Taktiež je podľa poslanca dôležité, aby ministerstvo zdravotníctva začalo riešiť zlú finančnú situáciu UNB, ale malo by sa tak diať na základe jasne definovaného plánu, ktorý však doteraz nebol nikým predložený. „Bolo by správne, aby minister zdravotníctva verejne predstavil koncepciu riešenia zlej situácie UNB, ako aj predpokladané termíny výstavby novej nemocnice v Bratislave,“ povedal poslanec Tibor Bastrnák. Tá by podľa Bastrnáka mala zabrániť chaosu medzi zdravotníckymi pracovníkmi, ktorí dnes nevedia ako postupovať.

V minulosti podľa neho dochádzalo k viacerým nekoncepčným krokom pri presúvaní oddelení, či kliník, ktoré prinášali zbytočné náklady. „Chcem, aby sme sa vyhli tomu, že budeme každý rok sťahovať oddelenia, či celé kliniky na iné pracoviská, namiesto toho, aby sme mali jasnú a dlhodobo udržateľnú koncepciu poskytovania zdravotnej starostlivosti v Bratislave a jej okolí,“ dodal na záver poslanec Tibor Bastrnák.

- Reklama -