Most-Híd: Zľahčovanie a akceptovanie radikálnych názorov je veľmi nebezpečné

0
Logo strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

Dnes uplynulo 78 rokov od smutných udalostí Krištáľovej noci v Nemecku, počas ktorej v roku 1938 bolo zavraždených viac ako 90 Židov a stovky ťažko ranených, pričom napadnuté boli židovské obchody, domy, byty a synagógy. Práve v dnešnej dobe, keď po celej Európe, ale bohužiaľ už aj na Slovensku, zažívame nárast extrémizmu a neznášanlivosti voči skupinám ľudí, je o to potrebnejšie si tento deň znova a znova pripomínať.

Zľahčovanie a akceptovanie radikálnych názorov vychádzajúcich už aj z úst parlamentných politikov je pre našu krajinu veľmi nebezpečným javom. Verejné prezentovanie názorov, ktoré urážajú a útočia na ľudí podľa ich viery, národnosti, či etnickej príslušnosti nemajú podľa strany Most-Híd miesto v demokraticky zmýšľajúcej spoločnosti.

Je pre nás veľmi dôležité, aby tento deň nezostal len akousi spomienkou na historické udalosti, ale aby bol stále prítomným presvedčením v každom z nás, že tieto udalosti sa už nikdy nesmú opakovať. Strana Most-Híd bude aj naďalej vystupovať proti prejavom fašizmu, extrémizmu, xenofóbie, rasizmu, či diskriminácie rôzneho druhu. Budeme naďalej hájiť práva menšín a znevýhodnených v tejto spoločnosti, lebo to nepovažujeme za prejav pomýlenej politickej korektnosti, ale za jediný dlhodobo udržateľný a správny prístup pre budúcnosť našej krajiny.

- Reklama -