Štátny tajomník Parízek otvoril slovensko-tadžické podnikateľské fórum

0
Lukáš Parízek (Autor: mzv.sk)

Bilaterálne tiež rokoval s námestníčkou Ministerstva ekonomického rozvoja a obchodu Tadžikistanu Džabarzodou Gulru. ?Medziministerské konzultácie sa uskutočnili na základe dohody o spolupráci medzi rezortmi zahraničia oboch krajín.

Štátny tajomník otvoril slovensko-tadžické podnikateľské fórum, na ktorom sa zúčastnilo približne 40 podnikateľských subjektov. ,,Medzi našimi krajinami existuje veľký investičný, exportný a priemyselný potenciál v oblastiach energetiky, farmácie, zdravotníctva, v cestovnom ruchu či textilnom priemysle. Verím, že uskutočnenie fóra prispeje k oživeniu ekonomickej spolupráce medzi Slovenskom a Tadžikistanom,” uviedol štátny tajomník L. Parízek.

SR má záujem o rozvoj bilaterálnej spolupráce s krajinami Strednej Ázie. SR je ochotná pomôcť Tadžikistanu v oblasti odovzdávania a transferu skúseností a expertíz z transformácie spoločnosti a budovania trhovej ekonomiky, ako aj v oblasti vzdelávania a humanitárnej oblasti. Štátny tajomník odovzdal námestníkovi Ministerstva zahraničných vecí Tadžikistanu Muzarafovi Husejnzodovi šek v hodnote 10 000 Eur ako mikrogrant, ktorý bude využitý na vzdelávacie a zdravotnícke účely.

- Reklama -