Tvrdé odhalenia o zahraničných mimovládkach na pôde NR SR. Poslanci ĽS Naše Slovensko predložili novelu zákona o neziskových organizáciách

0
Ľudová strana Naše Slovensko (Autor: Ľudová strana Naše Slovensko)

Cieľom nášho návrhu zákona bolo sprehľadniť činnosť a financovanie mimovládnych organizácií, ktoré prijímajú peniaze zo zahraničia. Naša novela zákona by prinútila všetky mimovládky napojené na zahraničný rozpočet registrovať sa v špeciálnom registri na ministerstve vnútra, kde by museli povinne zverejňovať aj svoje výročné a finančné správy. Občania Slovenskej republiky by tak mali možnosť zistiť, komu tieto treťosektorové mimovládne organizácie v skutočnosti slúžia. Mimovládne organizácie financované zo zahraničia alebo zo zahraničných ambasád by zároveň museli všetky svoje propagačné materiály označovať zreteľnou výstrahou “Pozor! Zahraničný agent”, aby každý Slovák vedel, že názory, ktoré tieto mimovládky presadzujú, nie sú slovenského pôvodu. Ktokoľvek, kto za peniaze zo zahraničia presadzuje na území suverénneho štátu záujmy a ideológiu cudzieho štátu je totiž vskutku zahraničný agent. Mimovládne organizácie, ktoré by tieto ustanovenia zákona nedodržiavali by boli súdom označené ako nežiaduce na území Slovenskej republiky a boli by zrušené.

Inšpiráciou pre našu novelu zákona o mimovládnych organizáciách bol americký zákon FARA, ktorý už vyše 80 rokov prísnym spôsobom sleduje financovanie a činnosť zahraničných mimovládnych organizácií pôsobiacich v USA. Američania si totiž veľmi dobre uvedomujú, aký zhubný môže byť vplyv zahraničných mimovládiek na území suverénneho štátu a preto ich majú pod striktnou kontrolou. Podobný zákon prijal tiež Vladimír Putin v Ruskej federácii, kde sú mimovládne organizácie financované zo zahraničia tiež označované ako zahraniční agenti. Pôsobenie zahraničných mimovládiek je takisto regulované aj v Izraeli. Nejedná sa teda o žiadny nedemokratický a ani extrémistický zákon.

Návrh novely zákona o neziskových organizáciách uviedol jeho predkladateľ Milan Uhrík. Vo svojom prejave vysvetlil, prečo je potrebné dostať zahraničné mimovládne organizácie pôsobiace na Slovensku pod väčšiu kontrolu a navrhol spôsob, ako to legislatívne dosiahnuť. Podrobnejšiu dôvodovú správu k návrhu zákona si môžete pozrieť tu.

 

Na jeho vystúpenie v rozprave nadviazal Marian Kotleba, ktorý zdôraznil, že cieľom tohto zákona nie je nikoho zakazovať. Cieľom tohto zákona je len zvýšiť transparentnosť pôsobenia zahraničných mimovládnych organizácií na Slovensku. Aby sme všetci videli, kto ich platí, ako ich platí a čo za to robia. Nakoniec, sú to práve mimovládky, ktoré tak veľmi bazírujú na transparentnosti. Ony sami však transparentné nie sú!

 

Poslanec Rastislav Schlosár vo svojom príspevku podrobne opísal aktivity najznámejšej mimovládnej organizácie Nadácia otvorenej spoločnosti, ktorú štedro dotuje finančný špekulant židovského pôvodu George Soros. Táto organizácia stojí za financovaním mnohých menších organizácií presadzujúcich akože “ľudské práva”. V skutočnosti však presadzujú zvrhlú LGBTI agendu, bojujú za nadpráva homosexuálov, ochraňujú a podporujú asociálnych cigánskych extrémistov, atď. Pod falošnou maskou anjelskej tváre rozvrátili tradičné kresťanské a národné hodnoty už v mnohých krajinách.

 

Milan Mazurek poukázal najmä na to, ako zahraničné mimovládky podporujú inváziu imigrantov do Európy a ako sa všemožne snažia pomáhať im v infiltrácii do našej kultúry.

Náš návrh zákona o mimovládnych neziskových organizáciách v parlamente nakoniec poslanci štandardných politických strán z nepochopiteľných dôvodov nepodporili.Počas takmer 4 hodinovej tvrdej diskusie sa však ukázalo, kto v skutočnosti za koho kope. Vysvitlo, že mnohí poslanci NR SR pôsobia vo viacerých zahraničných mimovládkach. Sú to najmä poslanci zo strán SaS a OĽaNO, napríklad Ján Poliačik, Ondrej Dostál, Peter Osuský, Eugen Jurzyca, Martin Klus, ale aj Ľuboš Blaha a mnohí ďalší. Títo všetci sú známi najmä tým, že vždy podporujú záujmy všetkých ostatných, len nie záujmy slušných bielych pracujúcich Slovákov. O ich láske k všetkému zahraničnému a nenávisti k všetkému slovenskému ani nehovoriac.

Proti nášmu návrhu o sprísnení kontroly zahraničných mimovládok na Slovensku hlasovali aj Andrej Danko a Anton Hrnko z SNS! Aj títo poslanci svojím hlasovaním dokázali, že záujmy zahraničných mimovládok sú im prednejšie ako záujmy Slovenskej republiky.

Viac TU.

- Reklama -