Čurma (SNS): Prečo je pre mladých Slovákov podstatné manželstvo

0
Slovenská národná strana (Autor: SNS)

Tohto mesiaca sme si s manželkou prísahou pred Bohom spečatili náš vzťah. Nemuseli sme to, tak ako veľa párov urobiť, keďže sme spolu už niekoľko rokov a fungovali sme spolu aj predtým. Podstatným ale ostáva, že sme obaja kresťania a pýšime sa tým. Sme kresťania – Slováci, ktorým nie je ľahostajné naše náboženstvo, kultúra a tradície. Pokiaľ stratíme toto všetko, stratíme aj svoje opodstatnenie a stanú sa z nás otroci materialistickej multi-kulti spoločnosti bez výrazných čŕt, ktoré nás Slovákov charakterizujú.

Chceli sme si založiť rodinu, ktorú pokladáme za základný pilier spoločnosti – v zložení otec, mama a deti. Je to našou prirodzenou súčasťou a prijímaním iných mravnostných zásad sa uberáme o to, čím je, alebo historicky bola charakteristická veľká časť Európy. Mne, tak ako aj veľa mladým ľuďom, sa hádžu pod nohy polená pri ceste za manželstvom, pri ceste za rodinou. Z každého rohu na nás číhajú nástrahy, ktoré si možno ani neuvedomujeme, ale nepriamo nás od kresťanských vecí odrádzajú. Či už je to internet, televízia, časopisy a pod. Nie sme ľudia, ktorí každý deň sedia v kostole, alebo sa zúčastňujú na každej púti, ale veríme v Boha a nikdy nezaprieme svoj pôvod, pretože to považujeme za správne. Na našej vlajke máme totiž dvojkríž a nie dúhu či polmesiac.

Vážim si kultúry ostatných národov, či náboženstiev. Vážim si kultúru moslimov, vážim si taktiež kultúru Židov, Indov, Číňanov atď. V žiadnom prípade nimi neopovrhujem. Ale predovšetkým si vážim našu kultúru – kultúru Slovákov. My všetci si musíme určiť hranice prieniku našej kultúry s inou. Musíme si to určiť, kým nás multikulturalizmus nebude obklopovať z každej strany. Nemôžeme ostať ticho, aby nás črty iných kultúr prevalcovali a opodstatnenie Slovákov sa vytratí. Obaja s manželkou sme členovia Slovenskej národnej strany – najstaršej strany nás, Slovákov. Nie je to o tom, že by sme iné kultúry, či náboženstvá hanobili, len jednoducho nie sú naše. A ani nikdy nebudú, pokiaľ si tieto veci uvedomí čo najviac mladých Slovákov.

(Autor je predseda MO SNS Dúbravka, okres Michalovce.)

- Reklama -