Danko (SNS): Rozvoj kúpeľníctva je šanca pre Slovensko

0
Predseda NR SR a SNS Andrej Danko (Autor: SITA)

Slovensko má pre rozvoj kúpeľníctva – toho klasického, liečebného – jedinečné podmienky. Máme cca 2000 termálnych a minerálnych prameňov, čo v Európe nemá obdobu. Na našom území je 1824 minerálnych vôd a 123 termálnych vôd Práve pre túto rôznorodosť a množstvo môžeme stavať na rozvoji kúpeľníctva, ktoré sa môže stať strategickým odvetvím.

Zariadenia pôsobiace v kúpeľníctve chátrajú. Potrebujú investičné stimuly od štátu – zníženie daňového zaťaženia, nové predpisy ohľadom geotermálnych vrtov a pod. SNS vo svojom volebnom programe navrhovala znížiť DPH na úroveň 10 percent na služby v kúpeľníctve a cestovnom ruchu vôbec, zjednodušenie investícií do takýchto podnikateľských zámerov – od oslobodenia investora do hotelového a prevádzkového zariadenia od daňových záťaží cez pomoc štátu investičnými stimulmi, či ďalšími koncepčnými opatreniami.

Všetky tieto návrhy detailne rozpracúva skupina expertov SNS a odborný kabinet a príslušné legislatívne návrhy chcú poslanci za Slovenskú národnú stranu podať v priebehu budúceho roka. Sme presvedčení, že vhodná legislatíva a stimuly pre podnikateľské subjekty pôsobiace v kúpeľníctve a v cestovnom ruchu môžu mimoriadne oživiť toto odvetvie, čím sa môže pozdvihnúť ekonomika krajiny, znížiť nezamestnanosť i pritiahnuť záujemcov zo zahraničia.

- Reklama -