Galko (SaS): Juraj Blanár by nemal kandidovať v budúcoročných župných voľbách

0
Ľubomír Galko (Autor: TASR)

„Ak župa nakúpila CT prístroj vrátane pozáručného servisu o 800 tisíc eur drahšie oproti najnižšej ponuke, verejné obstarávanie prebehlo v rozpore so zákonom. A je celkom irelevantné, že priebeh súťaže mohol spĺňať niektoré formálne znaky a postupy, ktoré predpisuje zákon. Ak tento obskúrny obchod obhajuje župan a poslanec za Smer-SD Juraj Blanár, tak je dôvodne podozrivý, že z tohto podvodu mal prospech,“ uvádza poslanec NR SR za stranu Sloboda a Solidarita Ľubomír Galko.

Zároveň vylučuje možnosť, že za oddelením ceny pozáručného servisu od ceny prístroja je nedbalosť alebo zlá profesionálna príprava verejného obstarávateľa. „Za normálnych okolností by žiadny tender s takýmto škandalóznym výsledkom nemohol byť zrealizovaný. Nevýhodnosť pre župu tu doslova bije do očí. Verejné obstarávanie, ktoré odobril a dnes obhajuje Juraj Blanár, sa stalo nástrojom nezákonného obohacovania sa,“ dodáva Galko.

Upozorňuje, že občania žilinskej župy prišli vďaka tomu o takmer milión eur, ktoré mohli byť investované napríklad na zlepšenie zdravotnej starostlivosti. „Ak si Juraj Blanár nechce priznať chybu a vzdať sa poslaneckého mandátu, očakávame od neho, že prejaví dostatok úcty k voličom a v budúcoročných župných voľbách nebude kandidovať,“ uzatvára Galko.

- Reklama -