Ministerstvo vnútra: Vlajková výzdoba počas štátneho smútku a dopravné obmedzenia v Bratislave počas štátneho pohrebu

0
Ilustračné foto: Štátna vlajka SR a štátna vlajka ČR (Autor: SITA)

Vyzývame preto všetky štátne orgány a inštitúcie, ako aj orgány územnej samosprávy na úpravu vlajkovej výzdoby na znak štátneho smútku. 
 

  • Úprava vlajkovej výzdoby sa uskutoční spustením štátnej vlajky Slovenskej republiky do polovice výšky stožiara a pri výzdobe štátnou zástavou vyvesením spolu s ňou aj čiernej zástavy.

  • Úprava vlajkovej výzdoby na znak štátneho smútku sa začne vo štvrtok 13. októbra 2016 o 8.00 h a ukončí sa v ten istý deň o 17.00 h.


Dopravné obmedzenia v hlavnom meste počas štátneho pohrebu:

Bratislavská polícia upozorňuje, že pôjde o obmedzenia nevyhnutné počas smútočného sprievodu z Bratislavského hradu do Prezidentského paláca, následne do Dómu sv. Martina a v okolí Ondrejského cintorína na Ul. 29. augusta. Taktiež môže dôjsť k čiastočným dopravným obmedzeniam pri presune zahraničných delegácií z letiska M. R. Štefánika na Bratislavský hrad v dopoludňajších hodinách, o ktorých polícia bude informovať podľa aktuálnej dopravno-bezpečnostnej situácie.

  • V čase 11.30 h do 13.30 h budú pre cestnú dopravu úplne uzatvorené Palisády, Hodžovo námestie, Staromestská ulica a Banskobystrická ulica; taktiež v tomto čase nebude prejazdná Štefániková ulica. Doprava bude odkláňaná na Pražskej ulici, Mýtnej ulici, Kollárovom námestí a v Petržalke počas uzatvorenia Mosta SNP z Panónskej cesty na Eisteinovú ulicu. V uvedenom čase nebude premávať MHD.

Uzatvorenie Staromestskej ulice potrvá do ukončenia zádušnej omše v Dóme sv. Martina približne do 16. hodiny. Časový posun nie je vylúčený, bude závisieť od vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie.

  • V čase od 07.00 h do 14.00 h z bezpečnostných a technických dôvodov nebude možné státie či parkovanie vozidiel na Palisádach vrátane chodníka. Polícia sa obracia na vodičov, aby svoje vozidlá preparkovali na iné miesta. Pokiaľ tak neurobia, polícia pristúpi k odťahu vozidiel.

Odporúčame vodičom, aby v uvedenom čase minimalizovali pohyb v mestskej časti Staré mesto a vyhli sa uvedeným úsekom.

Dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky zabezpečí služba dopravnej polície. Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby rešpektovali pokyny policajtov a vopred im ďakujeme za trpezlivosť.

Viac TU.

 

- Reklama -