Prezident Kiska podmienečne udelil milosť

0
Prezident Kiska (Autor: prezident.sk)

Súd odsúdeného zároveň zaviazal k náhrade škody vo výške 3.504 eur. Keďže odsúdený v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia nenahradil poškodenej spôsobenú škodu, súd uznesením vyslovil, že odsúdený sa v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia neosvedčil a trest odňatia slobody vo výmere 12 mesiacov vykoná. Na výkon trestu ho súd zaradil do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. S výnimkou tohto odsúdenia nebol menovaný v minulosti súdne trestaný. 

Odsúdený je otcom štyroch maloletých detí vo veku 5, 4, 2 a 1 rok, pričom 4-ročný syn Matej trpí vážnym nevyliečiteľným onkologickým ochorením, tumorom na mozgovom kmeni. O maloleté deti sa počas výkonu trestu odňatia slobody odsúdeného, ktorý bol jediným živiteľom rodiny, stará ich matka, ktorá je sama čiastočnou invalidnou dôchodkyňou. 

Prezident Slovenskej republiky pri posudzovaní žiadosti o milosť pre odsúdeného zohľadnil najmä ťažkú ľudskú, sociálnu a finančnú situáciu, v ktorej sa ocitla rodina odsúdeného, a po dôslednom preskúmaní prípadu odpustil odsúdenému trest odňatia slobody vo výmere 12 mesiacov pod podmienkou, že odsúdený po dobu 2 rokov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin a zároveň v lehote do 2 rokov odo dňa udelenia milosti nahradí poškodenej škodu vo výške 3.504 eur.

- Reklama -