SaS: Kažimírove platy podľa výšky životných nákladoch sú nezmyslom

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

„Podľa týchto úvah by sa na základe výšky životných nákladov v jednotlivých regiónoch Slovenska mali upraviť všetky platy vo verejnom sektore a rovnako napríklad aj platby zdravotných poisťovní poskytovateľom zdravotnej starostlivosti či poplatky, ktoré vyberajú orgány verejnej moci od občanov za rôzne služby,“ povedal poslanec NR SR za SS a tímlíder pre školstvo Branislav Gröhling, podľa ktorého by teda bola namieste aj otázka, prečo štátny SPP neurčuje ceny plynu pre domácnosti podľa výšky životných nákladov.

Poslanec je zarazený, že sa takýmto nezmyslom zaoberá minister financií – nominant strany Smer-SD, ktorá sa definuje ako ľavicový subjekt. „Veď už od nepamäti súčasťou programov ľavicových strán je heslo – za rovnakú prácu patrí zamestnancovi rovnaká pláca. Zdá sa, že programovú konferenciu, ktorá by sa venovala hodnotovým fundamentom, strana Smer-SD potrebuje ako soľ,“ dodáva Gröhling.

„Pýtame sa, ako by chcel minister Kažimír získať nových učiteľov do škôl v ekonomicky slabo rozvinutých regiónoch, prípadne udržať na pozíciách súčasných učiteľov, keby za tú istú prácu dostavali nižší plat ako ich kolegovia o pár desiatok kilometrov ďalej,“ uzavrel Gröhling.

Strana SaS odporúča ministrovi Kažimírovi a vláde Slovenskej republiky, aby neodvádzali pozornosť verejnosti do slepých uličiek, ale venovali sa reálnej reforme školstva, ktorej súčasťou musí byť aj spravodlivé odmeňovanie pedagogických pracovníkov.

- Reklama -