Sulík (SaS): Najväčšiu zásluhu na dezolátnom stave polície má Robert Kaliňák

0
Richard Sulík (Autor: SITA)

Napríklad teraz aktuálny prípad reedukačného domova v Galante. Už pred vyše rokom podala matka toho dievčaťa menom Natália trestné oznámenie, avšak polícia nekonala a trestné stíhanie zastavila. Polícia nekonala ani pri ďalšom trestnom oznámení, ktoré bolo teraz podané a začala konať až po tom, keď Natália Blahová, naša kolegyňa z SaS, napísala blog s polmiliónovou čítanosťou.

Polícia je otvorene zneužívaná na politické ciele

Napriek tomu neboli vykonané previerky v susedstve. Nebola preverená trestná minulosť podozrivého. Skrátka nič. A nie je to zďaleka jediný prípad. Začalo to výbušninou v batožine cestujúceho, ktorý išiel do Londýna, pokračovalo to veľkým množstvom prešľapov a lapsusov a končí to tým, že polícia je úplne otvorene zneužívaná na politické ciele.

Aktuálne Národná kriminálna agentúra nevyšetruje, respektíve ešte stále nevypočula hlavného podozrivého v kauze Bašternák, pána Bašternáka. Nie. Poťahuje dve novinárky, ktoré o tejto kauze písali.

Kocúrkovo, v ktorom sa Slovensko nachádza

Toto všetko by boli samo o sebe dôvody na odstúpenie, avšak máme tu niečo oveľa vážnejšie – minister vnútra Robert Kaliňák priamo je vyšetrovaný pre možné podvody. Toto je úplné kocúrkovo, v ktorom sa Slovensko a slovenská polícia nachádza.

- Reklama -