SaS: Kritizovať učiteľov za štrajk je od premiéra poľutovaniahodné

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Gröhling tiež považuje za nespravodlivé argumentovať mýtom, že učitelia “boli dva mesiace doma.” “Táto informácia je klamlivá a premiér ako človek, ktorý je v politike už desiatky rokov, by mal vedieť, že aj počas prázdnin sú učitelia povinní chodiť do práce, kde sa napríklad pripravujú na nasledujúci školský rok,” uviedol poslanec.

Živiť mýtus, že učitelia cez leto nič nerobia, je podľa Gröhlinga podobné ako tvrdiť, že ani politici vrátane premiéra cez leto nič nerobia a dostávajú za to oveľa vyšší plat ako učitelia. Rovnako pýtať sa “prečo neprotestovali cez leto” je absurdné, pretože počas leta neprebieha výučba a protest alebo štrajk by vôbec nemal zmysel.

„Od premiéra, ktorému oblasť školstva leží na srdci, by sme očakávali namiesto kritiky snáh učiteľov radšej vecné vyjadrenie k problémom nášho školstva, napríklad meranie výsledkov školstva, kvalita vzdelávania, príprava učiteľov na povolanie, alebo aj otázka prestarnutia učiteľského zboru, vďaka ktorému sa mzda učiteľov na Slovensku javí v priemere vyššia.”

Poslanec tiež tvrdí, že operovať s priemernou mzdou je skresľujúce, pretože mladí učitelia začínajú s hrubou mzdou 650 eur. „To je podstatne nižšie číslo ako suma uvádzaná premiérom,“ uzavrel Gröhling. 

- Reklama -