Blaha (SMER-SD): Bratislavský summit bol pre Slovensko skvelou reklamou

0
Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

Bratislavský summit bol pre Slovensko skvelou reklamou. Nie nadarmo sa hovorí, že raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť. Európski lídri a mienkotvorcovia sa živo zaujímali o našu krajinu, o postoje V4, o život na Slovensku. Kým doteraz bola stredná Európa iba machula na mape, teraz je už spomienkou.

Z vlastnej skúsenosti viem, že je to sakra dôležité. Summit dopadol úspešne, dôkazom nech je fakt, že aj naša pravicová tlač kritizuje iba rodinné foto politikov, lebo nebolo na schodoch. A jediný z lídrov, čo sa sťažoval, bol Orbán, ktorý chcel v Bratislave definitívne vyriešiť problém migrácie. Novinári z BBC, s ktorými som sa dnes rozprával, sú asi voči Orbanovi zaujatí, ako väčšina európskych elít, ale aj tak ich reakcia bola vtipná: excentricky sa chytali za hlavu s úškrnom, že len Orbán mohol čakať, že sa totálne rozdelená Európa zhodne na prvom zmierovacom stretnutí.

Pre Slovensko je dôležité, že proces zmierenia začal u nás. Môžu sa všetci aj rozkrájať, ale toto je jasný úspech Smeru :-)

- Reklama -