Zúčastnite sa spolu s poslancami OĽANO-NOVA dobrovoľníckej akcie Milujem svoje mesto!

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Milujem svoje mesto je festival priateľstva a dobrovoľníckej pomoci. Ide o jednu z najväčších dobrovoľníckych akcií na území Bratislavy organizovanej platformou Kresťania v meste v spolupráci s viacerými meststkými časťami. Počas festivalu prebiehajú na viacerých miestach Bratislavy rôzne dobrovoľnícke brigády a zároveň je pripravený sprievodný kultúro-športový program. Tento rok sa festival koná 16.- 17. septembra 2016.

Minulý rok sa do festivalu zapojilo viac ako 40 partnerských spoločenstiev, organizácií a firiem, takmer 600 dobrovoľníkov odpracovalo viac ako 3200 hodín. Pomáhalo sa až na 25 miestach: školám, domovom sociálnych služieb, domovom seniorov a sociálnym ubytovniam. Čistili a kosili sa verejné priestranstvá, detské ihriská, parky, lesy, natierali sa zábradlia autobusových zastávok, lavičky či ploty. Až 70 dobrovoľníkov počas dvoch dní čistili jeden z najznámejších a zároveň najviac znečistených podchodov Bratislavy

Pomáhalo sa so srdcom a urobilo sa mnoho dobrého. Vykonaná práca rozžiarila oči mnohým. Najviac nás tešili ďakovania seniorov v domovoch dôchodcov, slová vďaky a uznania od riaditeľov sociálnych zariadení, či náhodných okoloidúcich. S dobrovoľníkmi pracoval dokonca aj Rudolf Kusý, starosta miestnej časti Nové Mesto a brigádnikov prišiel pozdraviť aj Ivo Nesrovnal, primátor Bratislavy. O nič menej nás však tešila aj prítomnosť ľudí bez domova, ktorí spolu s nami čistili podchod, či natierali zábradlie v Ružinove. Veríme, že aj vďaka pomoci dobrovoľníkov sa Bratislava stala miestom lásky, priateľstva a vzájomnej pomoci. Súčasťou festivalu bol aj na rôznych miestach Bratislavy aj pestrý kultúrny, športový a duchovný program., ktorý organizovali jednotlivé cirkevné spoločenstvá. Pripravili program najmä pre rodiny s deťmi, mladých ľudí, ale aj seniorov. Počas festivalu prebiehala aj výstava obrazov a karikatúr o medziľudských vzťahoch a rodine, ako aj zaujímavé prednášky na prorodinné témy. Nielen pre participujúce firmy sme zorganizovali biznis raňajky so zaujímavou témou.

Registrovať ako dobrovoľník sa môžete tu.

- Reklama -