Premiér Fico: To, čo sa dialo počas vojny, bolo ničivé zemetrasenie proti Židom

0
Robert Fico (Autor: TASR)

Podľa Fica toto zemetrasenie zapríčinili zlí ľudia, ktorí šírili nenávisť. „Mňa prekvapuje a zároveň i desí, s akou ľahkosťou sa dnes, ako oficiálna politická doktrína, šíri nenávisť na Slovensku a slovenskej politickej scéne,“ povedal premiér. Ako podotkol, je načase s touto „nešťastnou politikou“ skončiť a venovať sa Slovensku ako krajine, ktorá má veľkú perspektívu.

„Som rád, že tieto podujatia majú svoju životaschopnosť. Snažím sa pomáhať aj Múzeu holokaustu v Seredi, kde chceme vytvoriť primerané podmienky aj pre školenia a výučbu,“ uviedol Fico. Ten ešte v marci avizoval, že boj proti prejavom fašizmu bude základnou líniou politiky jeho strany.

Spoločne s premiérom v piatok prišli k pamätníku obetí holokaustu na Rybnom námestí v Bratislave aj predseda Národnej rady SR Andrej Danko, podpredseda parlamentu Martin Glváč, minister obrany Peter Gajdoš, minister zdravotníctva Tomáš Drucker, minister kultúry Marek Maďarič, minister práce Ján Richter, ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Obete holokaustu i rasového násilia si prišli uctiť aj predstavitelia samospráv i židovskej náboženskej obce.

- Reklama -