Prezident na návrh vlády vymenoval generálov Ozbrojených síl

0
Prezident Kiska (Autor: prezident.sk)

Príhovor prezidenta:

„Je to ocenenie za vašu doterajšiu prácu. Prezident, vláda a Ozbrojené sily SR však očakávajú, že toto vaše povýšenie je ďalším krokom k vašej skutočne aktívnej činnosti.

Som presvedčený, že služba v Ozbrojených silách, to nie je povolanie, zamestnanie, ale poslanie. Poslanie, pri ktorom musíte byť pripravení v prípade nutnosti dokonca položiť svoj život. Poslanie, pri ktorom zabezpečujete jednu z najdôležitejších úloh štátu, a to je obrana a bezpečnosť našich občanov.

Očakávam, že spoločne – vy, pani generáli, vedenie Ozbrojených síl – budeme aktívne obhajovať postavenie Ozbrojených síl tu doma, medzi občanmi, ale pravdaže aj v Severoatlantickej aliancii a vo všeobecnosti kedykoľvek, kedy k diskusii o ozbrojených silách príde. Musíme si jasne povedať a jasne obhajovať naše záväzky. Vysvetľovať, aké naše záväzky sú, prečo vznikli a nedovoľovať žiadne kľučky, žiadne výhybky.

Aj z prieskumov vyplýva, že naši občania si nie sú vedomí, nevedia presne, aké je postavenie Ozbrojených síl, aká je ich úloha, ako dôležité je naše členstvo v Severoatlantickej aliancii. A ja očakávam aj od vás, páni generáli, že sa do tejto širokej verejnej diskusie zapojíte a že budete horlivým advokátom nášho postavenia v Severoatlantickej aliancii.“

- Reklama -