Danko (SNS): Formát fungovania V4 momentálne považujeme za postačujúci

0
Predseda SNS Andrej Danko (Autor: Archív)

Predseda NRSR Andrej Danko vystúpil na medzinárodnej konferencii „Európa Karpát“, na ktorej rozprával aj o záujme aktívne prispievať k prehlbovaniu tradičnej priateľskej spolupráce našich krajín. Hovoril o potrebe byť garantom „stmelenia“ členských krajín, ktoré sa musia pokúsiť hľadať to, čo nás spája a posilňuje. „Formát fungovania V4 momentálne považujeme za postačujúci. Sme však pripravení rokovať o zintenzívnení spolupráce resp. stretnutí tak, aby sme flexibilne reagovali na globálne a európske výzvy“, povedal Andrej Danko.

V rámci pracovnej cesty v Krynici absolvoval Andrej Danko aj bilaterálne stretnutie s predsedom Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Jánom Hamáčkom.

Predseda parlamentu Andrej Danko zároveň osobne pozýva svojich kolegov na summit predsedom parlamentov EÚ, ktorý sa bude konať v októbri v Bratislave. „Teším sa každému osobnému prijatiu môjho pozvania na summit predsedov v Bratislave. Nie každý veľký národ prijme nadšene iniciatívy malých národov, medzi ktoré patríme aj my, aj preto osobne pozývam mojich kolegov“, dodal Andrej Danko.

- Reklama -