MZV: Štátny tajomník Korčok bude zastupovať členské štáty vo Výbore pre ústavné veci EP

0
Budova Ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky (Autor: SITA)

„Spolupráca medzi predsedníctvom Rady Európskej únie a Európskym parlamentom je kľúčová pri prijímaní európskej legislatívy,“ pripomenul štátny tajomník Korčok, ktorý je poverený vládou Slovenskej republiky zastupovaním SR pri vykonávaní predsedníctva v Rade EÚ vo vzťahu k inštitúciám Európskej únie.

Výbor pre ústavné veci (AFCO) pod vedením poľskej europoslankyne Danuty M. Hübner sa venuje najmä inštitucionálnym otázkam Európskej únie, uplatňovaniu základných zmlúv a ďalšiemu smerovaniu integračného procesu. V aktuálnej agende výboru, ktorá má presah na slovenské predsedníctvo, sa momentálne nachádzajú témy ako reforma legislatívy upravujúca voľby do Európskeho parlamentu, vyšetrovacie právomoci Európskeho parlamentu alebo implementácia medzi-inštitucionálnej dohody o lepšej tvorbe práva v Európskej únii. Tieto témy budú súčasťou diskusie medzi členmi výboru a štátnym tajomníkom I. Korčokom.

Samotnému vystúpeniu štátneho tajomníka Ivana Korčoka vo výbore bude predchádzať pracovný obed s predsedníčkou výboru D. Hübner a koordinátormi jednotlivých politických skupín EP vo výbore.

- Reklama -