Závacká (PD): Sú Slováci občanmi druhej kategórie?

0
PRIAMA DEMOKRACIA (Autor: PRIAMA DEMOKRACIA)

Veľa dôkazov na to netreba. Stačí uviesť, ako sa ku nám správajú v EÚ, kde pracujú naši príbuzní, ktorí pracujú za dobrú mzdu, ale musia veľa makať. Tak ako u nás musia makať Ukrajinci, Bulhári za dvesto Euro mesačne. Ďalší príklad je, keď vidíme tie ceny a naše príjmy. Ako sa hovorí, sýty hladnému neverí. Do literi je to pravda!!!

Ešte smútnejšie je, keď sme občanmi druhej kategorie vo vlastnej krajine. Za takých občanov nás považujú naši politici, funkcionári. Parlament je však zrkadlom svojho národa. Sme takí, akí je aj parlament. Potom nie je nič prekvapujúce, že sme občanmi druhej kategorie rovnako ako navônok voči EÚ aj dovnútra. Národ ma takú vládu, parlament, aký si zaslúži.

Na vine je zlé pracovné prostredie a podmienky

Ako následok toho sú rôzne psychosomatické, sociálne či somatické ochorenia u Slovákov. Podľa štatistiky sa dožívame priemerne asi 70 rokov. Vyspelejšia EÚ má štatistiku o pár rokov vyššiu. Urobil niekto štatistiku občanov, ktorí sú zdraví a chorí? Iba občanom druhej kategorie môžu zdvíhať dôchodkový vek až do 70 ky, ked ľudia už nevládzu pracovať ani do 50 ky. Na vine je zlé pracovné prostredie a podmienky.

Jedna tretina občanov pracuje za nižší peniaz v EÚ, ďaľšie dve tretiny na Slovensku živorí, majú vážne choroby alebo ich stíha exekútor. Skutočne, toto je možné iba v krajine, ktorá jedna so svojimi občanmi ako tovarom druhej akosti.

- Reklama -