Prezident Kiska vymenoval nového ministra dopravy Érseka

0
Prezident SR Andrej Kiska (Autor: SITA)

Podľa prezidenta je šesť mesiacov od menovania vlády krátky čas na hodnotenie pôsobenia doterajšieho ministra dopravy. V optimálnom prípade by však výmena ministrov nemala znamenať zmenu stratégie a priorít.

„Rezort, ktorý preberáte, je veľký, silný a dôležitý. Ide cez neho veľa verejných peňazí, veľa európskych peňazí. Vláde pripravuje a predkladá vážne infraštruktúrne rozhodnutia strategickej povahy, ktoré ovplyvňujú život ľudí teraz, ale budú mať veľký vplyv aj o desať rokov či neskôr. Práve preto by sa rozhodnutia, priority a projekty v takom závažnom rezorte nemali meniť so zmenou ministrov a vo veľkej väčšine projektov som presvedčený, že ani so zmenou vlády,“ povedal prezident.

„Pretože akú a kde potrebujeme cestu a železnicu, to nie je vec straníckeho alebo dokonca osobného názoru. Ako a kde pomôcť regionálnemu rozvoju, to tiež nie je vec nejakého momentálneho rozhodnutia. V optimálnom prípade by sa pri výmene ministrov, nech sa udeje z akýchkoľvek dôvodov, nemala meniť ani stratégia, ani priority. Ako vieme, od tohto optimálneho stavu sme ešte u nás relatívne ďaleko. A preto som presvedčený, že práve tento rezort by mal byť tým rezortom, v ktorom sa čo najrýchlejšie a najdôkladnejšie uplatní a implementuje metóda value for money – hodnota za peniaze, ku ktorej sa vláda prihlásila.“

Andrej Kiska zaželal Arpádovi Érsekovi, aby viedol rezort transparentne a zrozumiteľne. Aby bolo každé rozhodnutie podložené a preskúmané odbornou analýzou.

- Reklama -