Danko (SNS): Koalícia je stabilná, podpíšeme novú zmluvu o trojkoalícii

0
Predseda NR SR a SNS Andrej Danko (Autor: SITA)

,,Dostal som mandát na Predsedníctve SNS na rokovania a podpis zmluvy trojkoalície, povedal Andrej Danko s tým, že iná vláda ako dnes je – SNS, Smer-SD a Most-Híd – nevie garantovať stabilitu vedenia štátu i to, že dohody politických lídrov budú platiť. Koaličná zmluva bude podľa predsedu SNS podpísaná veľmi rýchlo, aby sa mohli kontinuálne riešiť všetky potrebné záležitosti v parlamente i vo vláde. Strana Sieť sa má zlúčiť s niektorou koaličnou stranou.

Andrej Danko vylúčil, že by SNS rozširovala svoj poslanecký klub. ,,Budeme disponovať poslancami, ktorí kandidovali za SNS v parlamentných voľbách. SNS prijme len takého človeka, ktorý bude súčasťou tímu SNS. Je vylúčené, aby odídení poslanci ako nečlenovia rozšírili poslanecký klub SNS,“ dodal Andrej Danko.

V súvislosti s vládnou koalíciou Andrej Danko uviedol, že SNS je stabilný partner. ,,SNS má za cieľ napĺňať svoje programové vízie, a nevidí dnes žiadnu inú alternatívu s akoukoľvek inou politickou stranou,” zdôraznil predseda SNS. Poukázal na to, že koalíciu čaká na jeseň plodné obdobie. V parlamente sú návrhy, ktoré podľa neho riešia problémy ľudí.

Predsedníctvo SNS sa podľa Andreja Danka zaoberalo aj situáciou ohľadom gymnázia v Revúcej. Predseda SNS ubezpečil ministra kultúry, že ministerstvo školstva nájde financie na to, aby najstaršie gymnázium fungovalo. ,,Inak SNS a ja osobne potrebné peniaze obstaráme,“ sľúbil Andrej Danko.

Novinárske otázky sa týkali aj zvyšovania koncesionárskych poplatkov. Podľa Andreja Danka je to posledné riešenie situácie v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS) a SNS to nepodporí. ,,Sme pripravení zaoberať sa riešením otázky RTVS. Vylučujem, že by sme sa my akokoľvek podieľali na zvyšovaní poplatkov. Je to pre mňa principiálna vec,” zdôraznil Andrej Danko.

- Reklama -