SaS: Výzva občanom – nedajme sa vyprovokovať

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Ak sme od začiatku tŕpli, že pokojný priebeh zhromaždení môžu narušiť provokatéri v službách temných vládnych síl, nečakali sme, že potýčku vyprovokujú výstrednosti aktivistov z Inštitútu ľudských práv.

Podľa dostupných informácií boli vyjadriť svoj nesúhlas s tým, že protesty organizujú opozičné strany SaS a OĽaNO. „Ide o absurdný argument, pretože v protestoch nikoho neobmedzujeme, naopak, nabádame občanov, aby v tlaku na očistu verejného života nepoľavili. Ak má Inštitút ľudských práv záujem zorganizovať vlastné demonštrácie, my mu v žiadnom prípade nestojíme v ceste. Naopak, držíme im palce,“ povedal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Podpredseda SaS Jozef Mihál dodáva, že strana sa dôrazne sa ohradzuje voči snahám stierať rozdiel medzi opozičnými politikmi a predstaviteľmi koalície. „Protesty za odstúpenie ministra vnútra Roberta Kaliňáka sú v danej chvíli bez akýchkoľvek pochybností legitímne a rovnako je legitímne, že ich organizujú opozičné strany, keď sa nik iný nechopil iniciatívy. Pripomíname, že tribúny nie sú vyhradené len opozičným politikom, ale ich súčasťou sú aj rôzni aktivisti, herci, slovom, angažovaní ľudia, ktorým záleží na očiste verejného života,“ povedal Mihál.

Hádzať opozičných a koaličných politikov do jedného vreca strana SaS považuje za mravné relativizovanie, ktoré svedčí o bezvýznamnosti jeho autorov v spoločenskom zápase o spravodlivosť a snahe upozorniť na seba za každú cenu. „Netreba zvlášť zdôrazňovať, komu to v konečnom dôsledku vyhovuje,“ uzavrel Galko.  

- Reklama -