Minister Gajdoš odovzdal vojakom v Prešove nové autá

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Som nesmierne rád, že vám dnes môžem odovzdať novú techniku, pretože viem ako akútne ju vy vojaci potrebujete. Chcem vás  ubezpečiť, že ako minister obrany urobím maximum pre to, aby bolo takýchto chvíľ počas môjho pôsobenia v rezorte obrany čo najviac. Verím, že aj táto technika prispeje k zvýšiu operačnej spôsobilosti našich jednotiek,“ uviedol šéf rezortu obrany.

Ako ďalej doplnil náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR generál Milan Maxim, dodávka týchto vozidiel je dôležitá najmä z toho dôvodu, že sú určené predovšetkým pre novobudované jednotky. „Vo výzbroji máme ešte naďalej aj UAZy, ktoré sú technicky a morálne zastarané a nevyhovujú ani z ekonomického hľadiska. Čiže aj naša požiadavka na obmenu tohto typu áut aj naďalej trvá,“ zdôraznil náčelník Generálneho štábu OS SR generál Milan Maxim.

16 vozidiel je určených priamo pre Prápor ISTAR, ďalších 10 pre 23. motorizovaný prápor v Trebišove a štyri ďalšie obnovia vozový park v útvaroch na západnom Slovensku. Vozidlá Land Rover boli nakúpené cez agentúru NATO NSPA.

- Reklama -