Minister Gajdoš si dnes na Orave pripomenul pamiatku SNP

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Tradície sa nevytvárajú ľahko, no je našou povinnosťou ich podporovať, pretože tak sme sa k tomu zaviazali v programovom vyhlásení vlády. Slovenské národné povstanie si pripomíname v týchto dňoch v rámci celého Slovenska a som rád, že ani tu na Orave tomu nie je inak. Táto spomienka je takým kamienkom, ktorý zapadá do toho celku,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš. 

Obdobie Slovenského národného povstania priblížila všetkým návštevníkom kempu v Oravskej Porube rekonštrukcia bojov, ktorá nadviazala na jazdu historických vozidiel v kolóne. „Veľmi si vážim každú iniciatívu, ktorá takýmto spôsobom približuje všetkým generáciam významné historické udalosti. Je našou povinnosťou mladým ľuďom pripomínať, aké zlo je vojna. Je to jediná možnosť ako zabrániť tomu, aby národy nezopakovali svoje chyby z minulosti,“ uviedol.

V areáli kempu v Oravskej Porube si mohli návštevníci pozrieť okrem historických zbraní aj bojovú techniku a zbrane Ozbrojených síl SR. Program doplnilo vystúpenie Čestnej stráže prezidenta SR a dynamické ukážky vojakv.

- Reklama -