Blaha (SMER-SD): Vojnový status

0
Ľuboš Blaha, poslanec NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

Už niekoľko mesiacov všade od rôznych “kiskov” čítam o ruskej “hybridnej vojne”, čo má označovať, že Rusi vraj financujú proruské médiá, webové stránky či občianske združenia. Títo nositelia “hybridnej vojny” sa údajne previnili tým, že propagujú ruskú kultúru, ruské záujmy a kritiku tých západných hodnôt, ktoré sú v protiklade k tým ruským…

Priatelia, ak toto je prejav “vojny”, tak z toho vyplýva, že Západ na čele s USA vedie vojnu proti zvyšku sveta už niekoľko desaťročí. Po celom svete sa financujú západné občianske združenia a médiá, ktoré propagujú západný životný štýl, západné záujmy a západnú individualistickú kultúru, pričom tvrdo pranierujú všetko, čo sa vymyká západným hodnotám. V samom Rusku už 25 rokov fungujú liberálne mimovládky či protirežimové webové stránky, ktoré de facto vedú “hybridnú vojnu”, ak teda ideme činnosť médií a mimovládok označovať za vojnu… Mne len nejde do hlavy, prečo sa tu niekto okázalo pohoršuje nad tým, že Rusi robia vlastne len to isté, čo západné veľmoci robia celé roky v rádovo ťažších kalibroch. Tak buď sa na to vykašlime všetci a nech západné inštitúcie prestanú šovinisticky vtláčať západný liberálny model celému svetu, alebo sa zmierme s tým, že nezápadné veľmoci začnú robiť to isté, lebo majú tejto jednostrannej “hybridnej vojny” plné zuby. Buď rešpektujeme iné kultúry a suverenitu iných štátov, alebo sa potom nesťažujme, že Rusi či Číňania budú robiť to isté v Európe či USA.

A ak si niekto myslí, že jedny môžu, lebo sú to vždy-tí-najlepší “naši” a druhí nemôžu, lebo sú to vždy-tí-najhorší “oni”, tak nech si dá spraviť psychologické testy: jeho/jej mentálna úroveň sa v tom prípade zastavila na úrovni predškolskej mládeže. Pekný piatok, priatelia a sorry za tento “vojnový” status :-)

- Reklama -