Rajtár (SaS): Vláda Smeru: Stav krajnej núdze

0
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) (Autor: SaS)

Hudek: “No a však som mu aj povedal, že ako budeme postupovať ďalej.”

Lexa: “A dáme ešte tomu vyšetrovateľovi, hej?”

Hudek: “No však ten, toho kopneme do gúľ.”

Lexa: “Tak zajtra ho kopneš do gúľ?! Keď ho kopneš do gúľ, dám ti pusu na čelo.” (smiech obaja)

Hudek: “Ja si myslím, že to už je rozhodnuté. To som dneska dal pokyny, ako to má vyzerať.”

Takto sa dohadovali za éry HZDS bývalý riaditeľ tajnej služby Lexa a minister vnútra Hudek o odstavení vyšetrovateľa vyšetrujúceho únos Kováča mladšieho.
Podobnosť s odstavením prokurátora špeciálnej prokuratúry Špirka od vyšetrovania Kaliňákových prevodov s Bašternákom a firmou B.A. Haus je „čisto náhodná“.

Špeciálny prokurátor sa nedá oficiálne odstaviť od prípadu nikým, ani svojím šéfom. Jedinou možnosťou ako ho „kopnúť do gúľ“ je obviniť ho z nejakého trestného činu. No a na to presne sa „Kaliňákovci“ minulý týždeň odhodlali. Ak sa pri závažných kauzách vyšetrovanie naťahuje a nekoná sa, k prokurátorovi vyšetrujúcemu Kaliňáka nabehlo hneď celé komando – ako k najväčšiemu vyvrheľovi. Prečesali mu celú kanceláriu a zhabali počítač s dátami o aktuálnej Kaliňákovej kauze.
Toto všetko sa stalo akože na podnet odsúdeného dépéháčkara Vargu. Do basy ho dostal práve Špirko a odsúdený si zrazu dodatočne spomenul, že vo vyšetrovaní nebolo všetko v poriadku. Dal podnet na políciu a tá hneď a brutálne zakročila…

Keď Kaliňák v europarlamente tvrdil, že jeho vyšetrovanie riadi “nezávislá prokuratúra”,  zabudol sa zmieniť o tom, že už pracuje na zničení “drzého” prokurátora, ktorý svoju prácu, podľa všetkého, zobral vážne.

Bohužiaľ, toto je u nás pod vedením strany Smer štandard. Politická korupcia sa systematicky nevyšetruje, no systematicky sa vyšetrujú tí, ktorí na niečo prídu. Rovnako sa ničia aj poctiví policajti a prokurátori. Ako som opisoval v predošlom blogu, obviňovaný a likvidovaný bol vyšetrovateľ vyšetrujúci podvody s DPH na východe Slovenska – až dokiaľ sa prípadu nevzdal. V prípade vyšetrovania podvodov s ľahkým vykurovacím olejom bol rozprášený celý vyšetrovací tím Kriminálneho úradu finančnej správy. Podobný príbeh malo vyšetrovanie kauzy kompa a takisto Budamar. V kauze Gorila sa vyšetruje „ako spis unikol“, nie čo sa stalo.
V súvislosti s Bašternákovými podvodmi sú tak doteraz dvaja obvinení – môj asistent Filip Rybanič a prokurátor, ktorý na vyšetrovanie Kaliňáka dozeral. Bašternák a spol. si behajú po slobode a rehocú sa celej verejnosti do tváre.

Preto tvrdím, že na Slovensku je všeobecný stav krajnej núdze. Ak prídete na políciu nahlásiť niečo, čo sa týka vládnych špičiek, prenasledovať budú vás!
Prečo bolo pre Kaliňákovcov také dôležité tak bleskurýchlo (v protiklade s postupom voči Bystríkovi Palovičovi, ktorý nechal protiústavne vypočúvať môjho asistenta) zasiahnuť voči prokurátorovi Špirkovi?

V tomto prípade sme boli “ex offo” určení ako oznamovatelia Sulík, Matovič, Lipšic a ja a boli sme pred pár týždňami vypovedať. Už vtedy bolo vyšetrovanie v štádiu, kedy boli vyžiadané bankové prevody firmy B. A. Haus do niekoľkých úrovní a ďalšie veľmi dôležité dôkazové materiály. Prokurátor spolu s vyšetrovateľom podľa vlastných slov plánovali spojiť tento prípad so všetkými Bašternákovými podvodmi do jedného, aby sa to komplexne vyšetrilo.

Aj prípady, ktoré sa v skutočnosti nevyšetrujú. Ako moje trestné oznámenie na podvody DPH staviteľa Bonaparte (Real Forum Invest).

Je zjavné, že prišiel moment, kedy si zrazu Kaliňák uvedomil, že jeho podvody s Bašternákom môžu byť reálne vyšetrené. Keďže prokuráto bol opatrný a všetky podklady si obstarával sám a priamo (lebo nedôveroval vyšetrovateľom Kaliňákovej NAKA), Kaliňákovci nemali presný prehľad, čo sa deje.

Tým, že prokurátorovi Špirkovi zhabali bleskurýchle aj počítač a ďalšie veci – pod zámienkou prešetrenia starej zdokumentovanej kauzy mu zhabali počítač so súčasnou kauzou – môžu si pozrieť presne ktoré dokumenty má a v akom štádiu vyšetrovania je. Takisto môžu tieto dokumenty „stratiť“.

Postup bol rovnaký v prípade môjho asistenta, ktorému zhabali všetky záznamové médiá vrátane môjho poslaneckého počítača. Jednoducho s cieľom informovať sa, aké dôkazy kto má, a stiahnutia akýchkoľvek dôkazov z obehu.

Kaliňákovci, vo svojom poslednom veľkom ťažení, zneužívajú úplne všetky mocenské páky štátu, ktoré majú v rukách. Ak takto primitívne a pred zrakmi všetkých, dokonca aj Bruselu, si dovolili odstaviť dozorujúceho prokurátora svojej kauzy, trúfnu si na čokoľvek.

Napriek tomu som presvedčený o tom, že im odsýpa posledná hodina a ich bezočivosť je kopanie z posledného. Sústavným verejným tlakom, vytrvalým snažením a ďalším odhaľovaním ich zločinov postupne dosiahneme ich pád. A Smer skončí ako HZDS a Slovensko sa bude môcť nadýchnuť!

- Reklama -