Bratislava plánuje zrevitalizovať zelenú plochu na Karloveskej ulici a premeniť ju na park

0
Primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal (Autor: SITA)

„Našou ambíciou je spraviť z tohto priestoru moderný park, oddychový a relaxačný priestor, aby sme tak zlepšili ponuku verejných priestorov v Karlovej Vsi a aby sa obyvatelia mohli tešiť z ďalšieho pekného miesta v Bratislave. Chceme takto pokračovať vo zveľaďovaní bratislavských verejných priestranstiev a rozširovať možnosti na trávenie voľného času na verejných plochách všade tam, kde sa to dá,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.  

Hlavné mesto v súčasnosti pripravuje projekt revitalizácie. Bude potrebné spraviť geodetické zameranie vrátane vytýčenia inžinierskych sietí, dendrológiu existujúcich stromov, terénne modelácie, navrhnúť sadovo-architektonické riešenie plochy na území budúceho parku a vyčísliť rozpočet. Následne sa obstará zhotoviteľ potrebných úprav a pristúpi sa k samotnej realizácii. Hlavné mesto by chcelo tento park vybudovať v priebehu prvej polovice roku 2017.  

Na mieste by sa mal vytvoriť park, ktorého súčasťou bude relaxačné vybavenie pre deti ako detské preliezky či rôzne hracie prvky, lavičky na sedenie, sadovnícke úpravy, výsadba zelene, úprava terénnych nerovností a pod.  

Obdobným spôsobom chce hlavné mesto vybudovať park aj na súčasnom parkovisku na Komenského námestí v Starom Meste. V súčasnosti prebieha príprava podkladov, zisťovanie inžinierskych sietí, identifikácia podzemných objektov vo vlastníctve SND a pod.  

Vedenie hlavného mesta má ambíciu revitalizovať viaceré verejné priestory. Revitalizačné projekty boli pripravené vo viacerých lokalitách Bratislavy: revitalizácia vonkajšieho priestoru areálu Bratislavského hradu (známeho ako hradný vrch – už zrealizované), revitalizačné práce na úprave podmostia Mosta SNP (práve v procese), obnova historických pamiatok (oprava fasády na kláštornom kostole Klarisiek – už zrealizované, oprava fasády na Mirbachovom paláci – v príprave, oprava hodín na Radničnej veži – už zrealizované), komplexné opravy chodníkov a ciest a ďalšie.

- Reklama -