SKOK!: Láska, sloboda a rovnosť pre všetkých

0
SKOK! (Autor: SKOK!)

Vyjadriť koho máme radi je základné právo každého človeka a nemalo by mu byť upierané. Tak, ako rozhodnutie s kým bude žiť.

V sobotu sa uskutočnil 6. ročník Dúhového pridu. Pochod ľudí, ktorí veria, že všetci ľudia sú si rovní bez ohľadu na ich sexuálnu orientáciu alebo rodovú identitu. Je smutné, že to na Slovensku nemajú zabezpečené. Politici by si mali konečne uvedomiť či chceme patriť ku krajinám, ktoré rešpektujú základné práva, alebo či sa pridáme ku krajinám kde je homosexualita považovaná za zločin.

Rodina je dôležitou súčasťou spoločnosti. Registrované partnerstvá ju však nijak neohrozujú. Ohrozujú ju ekonomické a spoločenské problémy, ako napríklad nezamestnanosť, nízka životná úroveň, ale aj domáce násilie, gamblerstvo alebo alkoholizmus.

Podporu si zaslúži každá rodina, vrátane slobodných či rozvedených rodičov a tí nemôžu byť diskriminovaní len preto, lebo nespĺňajú ideály určitej skupiny ľudí. Rodina nie je o papieri, je o láske, tolerancii, porozumení a spolupráci.

Každý z nás je iný, napriek tomu všetci chceme to isté – krajinu, v ktorej ľudia môžu viesť slušný život. Krajinu, v ktorej sú rešpektované základné práva. Krajinu, kde politici pracujú pre ľudí a nie pre seba. A ak to chceme dosiahnuť, tak je potrebné sa spojiť a nie rozdeľovať sa na tábory podľa toho, kto má akú farbu pleti, vierovyznanie alebo sexuálnu orientáciu.

- Reklama -