Hraško (OĽaNO): Budeme vás zabíjať kedy chceme, kde chceme a čím chceme

0
OĽaNO (Autor: OĽaNO)

Nákladné auto, mačeta, nôž, či strelná zbraň. A adekvátna odpoveď Bruselu je odzbrojovanie obyvateľstva v rámci legálnej držby zbraní?

Z posledných útokov v Európe mi nejak vychádza tento odkaz: Budeme Vás zabíjať kedy chceme, kde chceme a čím chceme! Tu sa dostávame ku problému v našej krajine, na ktorý som poukazoval ešte v minulosti a bol som možno aj na smiech. Teraz už zrejme niektorým do smiechu nie je. Aká je prekážka, okrem nezodpovedných politikov, aj na Slovensku umožniť použitie zbrane na ochranu vo vlastnom dome (ako to už majú napríklad v Maďarsku, prípadne v iných krajinách)? Prečo ľudia u nás nemôžu mať takú istú ochranu? Vážia si snáď maďarskí, či iní politici svojich občanov viac, ako tí Slovenskí?

A opäť sa dostávame k farmárskemu zákonu, ako som ho navrhoval vo svojom videoblogu ešte vo februári a hovoril som aj o ochrane obyvateľov. Všetci vidíme, že bezpečnostná situácia sa zhoršuje a video je stále viac aktuálne.

Ale vráťme sa k útočníkom z posledných udalostí. Všimli ste si, že sa nikto nesnaží o to, aby bolo prezentované, že ide o terorizmus? A o čo? Čo je to terorizmus? Teror, je vnášanie strachu medzi obyvateľstvo rôznymi spôsobmi. Ale útočníci z posledných udalostí boli označení za psychicky narušených s problémami, na základe ktorých potom konali tak, ako konali a zabíjali pritom nevinných ľudí. Na Slovensku je spáchaných ročne okolo 600 samovrážd. Je dôvod domnievať sa, že niektorí z nich mali psychické problémy, ale POZOR! Boli deštruktívni len voči sebe! Na rozdiel od atentátnikov, ktorí sú vyhlasovaní za šialencov v posledných dňoch v západnej Európe a sú deštruktívny v prvom rade voči svojmu okoliu a vraždia v prvom rade civilné obyvateľstvo. Tu je treba hľadať spojitosť s ideológiou, ktorá ich ku tomu útočnému a agresívnemu konaniu voči svojmu okoliu vedie. Koľko z nelegálnych migrantov môže byť potenciálnymi útočníkmi? Koľko je už takých, ktorí už majú občianstvo a sú tiež potenciálnymi útočníkmi? 10, 100, 1000, 10000 či 100000? Vie to niekto, koľko? Koľkí ďalší denne prichádzajú? Koľko ľudí ešte môžu zabiť s použitím čohokoľvek?

Na záver už len na margo ešte stále existencie Islamského štátu. Je stále väčšou záhadou, prečo neboli uvalené ekonomické sankcie na každého, kto obchoduje s tzv. Islamským štátom. Na kohokoľvek, kto tam predáva čo i len toaletný papier. Ak to niekto vie, tak nech mi zdôvodní prečo? Podľa všetkého má Islamský štát ešte stále perfektne zabezpečenú logistiku, to znamená dodávku zbraní, munície, liekov, potravín, tekutín, paliva a ďalších nevyhnutných komodít ku vedeniu vojny. A odkiaľ má na to IS financie? Tieto otázky som kládol už skôr a stále nemáme odpovede! Prečo nie sú zmrazené účty podozrivým osobám? A vieme koľko vycvičených radikálov sa už dostalo do Európy a sú potenciálnou hrozbou? Teraz je Slovensko predsedníckou krajinou, takže naša vláda môže predložiť návrh ekonomických sankcií voči ISIL a keďže proti ISIL bojuje široká koalícia vedená našimi spojencami, tak politický úspech má Slovensko istý. Vyzývam premiéra Slovenskej republiky, ako predsedajúcej krajiny v Rade Európskej únie na takýto krok, aby prispel k ochrane ľudských životov aj mimo Slovenska, kde nemá svojich voličov.

A tu je odkaz na výzvu pre Róberta Fica.

- Reklama -