SaS: Dúhová vlajka prehĺbila konflikty v Smere

0
Poslanec za SaS Juraj Droba (Autor: SITA)

Vyvesenie dúhovej vlajky na budove veľvyslanectva bol symbolický akt, ktorým sa Slovensko ako predsedajúca krajina EÚ pridalo k ďalším demokratickým krajinám v ich podpore boja za rovnoprávnosť.

„Neprekvapilo nás, že predseda vlády Robert Fico konanie veľvyslanectva ostro odsúdil. Potvrdil tým, že Smer-SD nie je sociálnodemokratickou stranou, ale konglomerátom zištných ekonomických záujmov zabalených do sociálno-konzervatívnych ideológií. Reálnymi konkurentmi Smeru-SD sú tak strany SNS, KDH a ĽSNS. K ich voličom sa Fico prihováral, keď v sobotu, v čase bratislavského dúhového pochodu, kritizoval rozhodnutie nášho veľvyslanca v Budapešti,“ uvádza poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre osobné slobody Juraj Droba.

Dodáva, že to, čo predseda vlády nazval excesom, minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák označil následne za pripojenie sa slovenského veľvyslanca v Budapešti k akcii ďalších tridsiatich veľvyslanectiev v Budapešti, ktoré v spoločnom vyhlásení poukázali  na celosvetové základné hodnoty, ako sú ľudská dôstojnosť, sloboda a zamedzenie diskriminácie menšín. Práve v tejto súvislosti i podľa ministra Lajčáka slovenský zastupiteľský úrad aplikoval dúhový motív na balkóne budovy veľvyslanectva.

„Za týchto okolností je pre Slovensko mimoriadne dehonestujúce, že minister Lajčák musel Ficov problém s dúhovou vlajkou riešiť pohovorom so slovenským veľvyslancom. Natíska sa z toho záver, že názorové rozpory v Smere-SD sa prehlbujú a je len otázkou času, kedy prerastú aj do destabilizácie vlády,“ uzatvára Droba.

- Reklama -