Ministerstvo obrany: VŠC Dukla Banská Bystrica bude mať najväčšie zastúpenie v slovenskej výprave na olympiáde v Rio de Janeiro

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: Ministerstvo obrany SR)

„Môžem s určitosťou potvrdiť, že našich športovcov bude na diaľku podporovať celý rezort obrany a každý ich úspech, ale aj neúspech sa bude dotýkať nás všetkých. Som presvedčený, že urobia maximum pre to, aby čo najlepšie reprezentovali našu Duklu aj celé Slovensko,“ povedal minister obrany SR Peter Gajdoš, ktorý športovcov ešte aj osobne podporí v utorok v Banskej Bystrici.

Riaditeľ VŠC Dukla Banská Bystrica Richard Galovič potvrdil, že reprezentanti majú absolútnu podporu realizačných tímov, rezortu obrany, ako aj Slovenského olympijského výboru. „S hrdosťou nás bude reprezentovať devätnástka našich športovcov s naozaj vysokým potenciálom, ktorých jev porovnaní s londýnskymi hrami o dvoch viac. Toto je pre nás veľký úspech. Zároveň by sme veľmi radi nadviazali na úspešnosť z predchádzajúcich olympiád a našu zbierku rozšírili o sedemnástu olympijskú medailu,“ uviedol riaditeľ VŠC Dukla.

Istotu štartu na LOH 2016 v Riu de Janeiro majú atléti Dana Velďáková (trojskok), Jana Velďáková (diaľka), nrtm. Martina Hrašnová (kladivo), Mária Gáliková (20 km chôdza), Mária Czaková (20 km chôdza), Matúš Bubeník (výška), Marcel Lomnický (kladivo), des. Anton Kučmín (20 km chôdza), nrtm. Matej Tóth (50 km chôdza), Martin Tišťan (50 km chôdza) a čat. Dušan Majdán (50 km chôdza). Vodný slalomár Jakub Grigar sa predstaví v kategórii K1, v rýchlostnej kanoistike zabojuje nrtm. Peter Gelle (K1) a Vincent Farkas (C1). V športovej streľbe nás bude reprezentovať rtn. Juraj Tužinský (vzduchová pištoľ, ľubovoľná pištoľ), v plávaní Katarína Listopadová (100 m znak a 100 m motýlik) a slob. Tomáš Klobučník (100 m prsia) a v cestnej cyklistike des. Patrik Tybor (hromadný štart). Vo vzpieraní to bude slob. Ondrej Kružel (nad 105 kg).

Reprezentácia VŠC Dukla Banská Bystrica má doteraz na konte z letných olympijských hier 7 zlatých, 5 strieborných a 4 bronzové medaily.

- Reklama -