Minister Gajdoš sa v rámci samitu NATO stretol s britským ministrom obrany M. Fallonom

0
Minister obrany Peter Gajdoš (Autor: SITA)

„Hovorili sme spolu aj o návšteve britského ministra pre zálohy, ktorý má prísť v lete na Slovensko. Som presvedčený, že v oblasti aktívnych záloh môžeme od Veľkej Británie čerpať skúsenosti,“ povedal minister Gajdoš. Pripomenul, že táto téma je pre slovenský rezort obrany v súčasnosti jednou z priorít.

Šéf slovenského rezortu obrany na stretnutí zároveň poďakoval za vyslanie britskej expertky na Ministerstvo obrany SR, ktorá bude na rezorte pôsobiť počas slovenského predsedníctva. „Určite vítame každú podporu a skúsenosti z iných krajín,“ zdôraznil minister Gajdoš.

Britský minister obrany Fallon na stretnutí ubezpečil ministra Gajdoša, že brexit nebude mať žiady vplyv na záväzky Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska voči Severoatlantickej aliancii.

Okrem oficiálnych rokovaní v rámci samitu NATO má minister Gajdoš dnes a zajtra naplánované ešte ďalšie stretnutia. Nemeckej ministerke obrany Ursule von der Leyen chce mimo iného poďakovať aj za podporu slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Veľvyslanectvo Spolkovej republiky Nemecko zorganizovalo minulý týždeň v Bratislave koncert vojenskej nemeckej hudby. Okrem toho sa stretne aj s macedónskym ministrom obrany Zoranom Jolevskim a srbským ministrom obrany Zoranom Djordevičom.

- Reklama -